شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

+ *مي گفت: پدر و مادرم لياقت منو ندارند!* *گفتم:* گاهي اوقات انسان عمل خالصانه.اي انجام ميده و خداوند در پاداش اين عمل، فرزند صالحي به او عنايت ميکنه... تو عمل صالح والدين خودت هستي ... يعني هر چي داري به برکت عمل همين پدر و مادرته ... پس: به هر جايي که رسيدي، اول سپاسگزار پدر و مادرت باش!
دردود برشما...
ممنوم آقا خليل عزيز.
سلام ممنون از مطالب زيبايتان. کاش مباحثي که راجع به مقام پدر و مادر مي شود باعث غرور ايشان و زير پا گذاردن حقوق فرزندان نشود . البته منظورم بعضي از والدين هستند که تمجيد و احترام موجب تواضعشان نمي شود بلکه باعث ايجاد توقع بيشتر و عدم درک وضعيت فرزندانشان مي گردد. به شخصه شاهد خيلي از ظلمها بوده ام.
سلام عليکم .. جناب شبستان درست مي فرماييد. بعضي از والدين توقعات ناصحيحي از فرزندان خودشون دارند؛ اما در عين حال اين واقعيت را هم بايد بدانيم که پدر و مادر به نوعي مالک ما هستند، لذا بايد با دقت و ظرافت فوق العاده اي با اونها رفتار کرد.
بله بنده هم با جناب نباتي عزيز موافقم که والدين به نوعي مالک ما نيستن و امانتدار ما هستند امانت دارهايي دلسوز که ان شاءالله ماهم امانت دارهاي خوبي براي فرزندان مون باشيم واونها رو با روحي که امانت الهي ست وعهدي که بر توحيد خداوند و فضائل کردن اشنا کنيم ودر استقامت براين عهد کمک حال شون باشيم.
جناب سيد الکريم مطلب جناب نباتي با شما متفاوت است . ابتداي مطلب خود و ايشان را مرور بفرماييد.
.... پيامبر اکرم در جواب شخصي که از ـ به اصطلاح ـ زياده خواهي پدر شکايت مي کرد فرمودند: انت و مالک لابيک ؛ تو و اموالت از آن پدرت هستيد.
جناب سيد الکريم وقتي به حق فرزند در حق والدين نگاه مي کنيم ، بايد بگوييم فرزندان امانت هستند، لذا والدين بايد امانت دارد خوبي باشند؛ اما وقتي به حق والدين در حق فرزندان نگاه مي کنيم ديگر سخن از امانت به ميان نمي آوريم، بلکه همانند پيامبر اکرم سخن از نوعي مالکيت به ميان مي آوريم.
جناب نباتي انت ابتدا حمل بر زحمات توست که حتي همون هم مبناي شرعي نداره که اموال فرزند مال والد باشه.اگر سند صحيح باشه بيشتر يک تعبير عاطفي و نصيحت از باب نگاهي نيکوتر داشتن هست نه يک حقيقت خارجي/مالکيت انسان حتي براي انبيا خدا هم نيست لذا مکرر داريم که لست عليهم بوکيل تو مسلط بر ادمها نيستي اي نبي خدا/با کبرايي بنام الناس مسلطون علي اموالهم مشخص ميشه حتي ما ملک نبي الله هم نيستيم..*مالک فقط خداست*
بنده نگفتم مالکيت .. گفتم نوعي مالکيت. ... اينجا که ما بحث فقهي نمي کنيم .. بحث هم بحث از عالم تکوين نيست ... عزيز من! بحث بحث اخلاق است و گستره ي وسيع حقوق والدين ... در ثاني تعبير الست اولي بانفسکم حاکم بر قاعده ي الناس است... دقت نميکنيد، و در عين حال دوست داريد ذيل فيدها مدام اطاله ي کلام کنيد !!!!
:)) تشکر جناب نباتي که با لقب اطاله ي کلام مارو مستفيض فرمودين... گفتين نوعي مالکيت ..مالکيت ديگر نوعي پوعي ندارد ..ما هيچ نوعي از مالکيت از اوليا وانبيا بر غير نداريم..الست اولي بانفسکم مشعر بعليت هست علتي بنام مصلحت نه مالکيت..و از باب اولويت در علم بحقائق امور و هدايت وخير خواهي نه مالکيت..حفظت شيئا وغابت عنکم الاشياء..ان شاءالله هر جا هستين موفق باشين
آقاي ياسيدالکريم اشکال شما خيلي هم به جا نيست . شما حرفتون در رابطه با مالکيت حقيقيه و منظور حاج آقا نباتي مالکيت اعتباريه . در مورد اهل بيت هم بگم که طبق روايات اصول کافي در اصل مالکيت آنها بر مالکيت ما مقدمه. الدنيا و ما فيها لله تبارک و تعالي و لرسوله و لنا ./ اصول کافي ج2 ص268
به همين دليل آيه* النبي اولي بالمؤمنين من انفسکم * هم شامل اولويت در شناخت مصلحت ميشه وهم شامل اولويت در تصرف مال و امثال آن. شما تنها يکي از مصاديق آن را بيان کرديد. رجوع کنيد به تفسير نمونه.
عليکم السلام فدائي بزرگوار.اولويت در تصرف دليل بر مالکيت نيست پس اگر اينگونه بود در محجور وصغير و دهها جاي ديگر مباني ما شخص ولي و قيم وحاکم و غيره مالک قلمداد مي شد در حالي که تمام تصرفات اشخاص مزبور همه مشروط به مصلحت است ولاغير..يعني حتي نبي اکرم هم نمي تواند سکه هاي طلاي جنابعالي را به دريا بريزد./ايضامالکيت هاي غير خدا اعتباري ست ومالک حقيقي اوست/درباره حديث هم صدر وذيل ش رو چشم خواهم ديد.
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله تير ماه
vertical_align_top