وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

اصل غیرت مداری (4)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (29) اصل غیرت مداری (قسمت چهارم)   

وقتی سخن از غیرت­مداری به میان می­آید، باید مراقب باشیم که در دام افراط و تفریط گرفتار نشویم.

دین اسلام و عقل سلیم چارچوبه­ی غیرت­ورزی را مشخص کرده. روی همین اساس رفتارهای خود را باید با عقل و دین تطبیق دهیم. در موارد خاصی هم که مورد اختلاف است، مرد می­تواند با یک کارشناس دینی که آگاه به عرف هم می­باشد، به مشورت بنشیدند.

بارها مشاهده می­کنیم که برخی از  آقایان از عنوان غیرت سوء استفاده می­کنند و همسر خود را تحت فشار قرار می­دهند. برخی از آقایان چارچوبه­های خودساخته در حیطه­ی غیرت را به خانواده و اطرافیان خود تحمیل می­کنند و عنوان مقدس دین و غیرت­مداری را هم زیر سؤال می­برند. ادامه مطلب...

[ چهارشنبه 91/12/9 ] [ 8:19 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل غیرت مداری (3)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (28) اصل غیرت مداری (قسمت سوم)   

اصل غیرت­مداری امری نیست که تنها مخصوص به ناموس باشد. غیرت­مداری اقتضا دارد که خود انسان هم از زشتکاری دست بردارد و دامن خود را به زشتکاری­های آشکار و مخفیانه آلوده نسازد.

امام صادق (علیه­السلام) می­فرماید: «خداوند غیور است و هر غیوری را دوست دارد، و از غیرت­مندی اوست که فحشا و زشتکاری­های پیدا و پنهان را حرام کرده است؛ إِنَّ اللَّهَ- تَبَارَکَ وَ تَعَالى‏- غَیُورٌ، یُحِبُ‏ کُلَ‏ غَیُورٍ، وَ لِغَیْرَتِهِ حَرَّمَ الْفَوَاحِشَ: ظَاهِرَهَا وَ بَاطِنَهَا»

برخی از افراد بر این باور هستند که نگاه کردن به عکس­ها و فیلم­های زشت در کنار همسر اشکالی ندارد! ادامه مطلب...

[ سه شنبه 91/12/8 ] [ 11:42 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل غیرت مداری (2)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (27) اصل غیرت مداری (قسمت دوم)   

در مشاوره­های خانوادگی گاهی اوقات شاهد هستیم که برخی از آقایان همسر خود را تشویق به برقراری ارتباط صمیمانه با جنس مخالف می­کنند. این آقایان بر این باور هستند که خنده و شوخی با نامحرم، نشان دهنده­ی ادب اجتماعی و موجب تقویت روحیه­ی مهر و محبت در میان زن و شوهر می­باشد!!! چنین افرادی رفتارهای متین و حجاب همسر خود را نشانی از عقب­ماندگی و تحجّر وی می­بینند، و در برابر دوستان و آشنایان خود احساس حقارت می­کنند (!!!)   

خانمی می­گفت: «مدت­ها با شوهرم بر سر این مسأله مشکل داشتیم. شوهرم مرا از خود طرد کرده بود و می­گفت وقتی دوستان من به منزل می­آیند باید پیش ما بنشینی و با آن­ها به خنده و مزاح بپردازی!! مدت­ها در برابر خواسته­ی همسرم مقاومت کردم، اما به خاطر فشارهای او تن به خواسته­اش دادم و آن­گونه که وی می­خواست رفتار می­کردم. وقتی یکی از دوستانش که رفت و آمد زیادی هم به منزل ما داشت، مهمان ما می­شد، در کنار شوهرم می­نشستم و با او به گفتگو و مزاح می­پرداختم!!! ادامه مطلب...

[ دوشنبه 91/12/7 ] [ 5:50 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل غیرت مداری (1)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (26) اصل غیرت­مداری (قسمت اوّل)  

غیرت از لغت «غیر» گرفته شده و می­تواند معانی و کاربردهای متخلفی داشته باشد. معنای لغوی «غیرت» حساسیتی است که انسان در برابر متعلقات خود دارد، تا نظر غیر را از آن بردارد. واژه­ی «غیرت» به معنای حمیّت هم معنا شده است. غیرت در دین به معنای دفاع از دین و پافشاری بر حفظ ارزش­های دینی است. غیرت در مورد ناموس هم به معنای حفظ ناموس در برابر نامحرم است. امام صادق (علیه­السلام) می­فرماید: «خداوند غیور است و هر غیوری را دوست دارد، و از غیرت­مندی اوست که زشتکاری­های پیدا و پنهان را حرام کرده است؛ إِنَّ اللَّهَ- تَبَارَکَ وَ تَعَالى‏- غَیُورٌ، یُحِبُ‏ کُلَ‏ غَیُورٍ، وَ لِغَیْرَتِهِ حَرَّمَ الْفَوَاحِشَ: ظَاهِرَهَا وَ بَاطِنَهَا» در روایت دیگری هم چنین آمده: «خداوند متعال بندگان غیرت­مند خود را دوست دارد» ادامه مطلب...

[ شنبه 91/12/5 ] [ 11:28 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل تشنج زدایی (2)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (25) اصل تشنّج زدایی (قسمت دوم)

همان­گونه که قبلا هم ذکر شد بسیاری از اموری را که در زندگی می­تواند موجب تشنج و بر هم زدن آرامش و سکون گردد، می­توان به وسیله­ی اصل تشنج زدایی بر طرف نمود. دقت و ظرافت در گفتار و رفتار، می­تواند موجب زدودن امور منفی زیادی شود که موجب تشنج و نگرانی در کانون خانوادگی می­گردد. در این رابطه به برخی از مصادیق تشنج­زدایی اشاره می­شود:

صحبت از خواستگارهای سابق از جمله عواملی است که موجب بروز اختلاف و تشنج در کانون خانواده می­شود. گاهی اوقات مشاهده می­کنیم که هر یک از زن و مرد از روی سادگی و کم­دقتی، صحبت از خواستگارهای سابق خود به میان می­آورند؛ اما غافل از آن که شنیدن نام و خصوصیات خواستگارهای سابق خانم، موجب تحریک غیرت مرد می­شود؛ و شنیدن ویژگی­های کسانی که مرد از آن­ها خواستگاری کرده، موجب تحریک حسادت و ترس خانم خواهد شد. در نهایت هم تنها چیزی که نصیب خانواده می­شود، تشنج و اضطراب خواهد بود. پس مراقب باشید که به هیچ وجه از خواستگارهای سابق سخنی به میان نیاورید. حتی ممکن است همسر شما از روی کنجکاوری اصرار داشته باشد تا در این رابطه صحبت کنید. در این صورت هم از صحبت در این رابطه طفره روید، و هرگز سخنی در این باب به میان نیاورید.      

یکی از زمینه­های بروز تشنّج در رابطه با خانواده­ی همسر است. فراموش نکنیم که هر شخصی نسبت به خانواده­ی خود علقه­ی خاصی دارد و دوست ندارد که از خانواده­اش بدگویی کنند. ممکن است شما از خانواده­ی همسرتان رفتارهای نامناسبی ببیند. در این صورت مراقب باشید که حتی الامکان با تغافل و چشم پوشی از رفتار آنان، مشکلات موجود را چماقی علیه همسر خود نکنید و از خانواده­ی او بدگویی نکنید. وقتی از خانواده­ همسرتان بدگویی کردید ممکن است همسر شما احساس حقارت کند و در برابر گفته­های شما موضع­گیری داشته باشد. چنین رفتاری موجب می­شود تا همسرتان هم متقابلا رفتارهای خانواده­ی شما را زیر ذره­بین قرار دهد و سعی کند ایرادهای آن­ها را به رخ شما بکشد!

نگرش­ها و رفتارهای خاص خانواده­ها هم می­تواند موجب بروز تشنج در کانون خانواده شود. پرهیز از غیبت و سخن­چینی زمینه­ی بسیاری از مشکلات را نابود می­سازد. اگر خانواده­ی شما از همسرتان بدگوی و شکایت می­کنند، تا جایی که شده از همسرتان دفاع کنید و سخنان آنان را با همسرتان در میان نگذارید. همچنین تا جایی که امکان دارد اشکالات رفتاری همسرتان را با خانواده­ی خود مطرح نکنید و با این کار در نزد خانواده­ی خود، از همسرتان چهره­ای موجه ترسیم نمایید.  

از دیگر موارد بروز تشنج، صحبت از همسر دوم است. بعضی از آقایان بدون توجه به روحیات حسّاس همسرشان هر از چند گاهی صحبت از زن دوم به میان می­­آورند و موجب هراس او می­شوند. این مسأله هم کار صحیحی نیست و ممکن است در خانم موجب بروز نگرانی، سوء ظنّ و حتی افسردگی شود.

در یکی از مشاوره­های خانوادگی، خانمی از اختلاف میان خود و همسرش می­گفت. او می­گفت: «همسر جوانم ـ که روحیات عرفانی دارد ـ وصیت­نامه­ی خود را بالای سرش گذاشته و من هم مدام در ترس و دلهره زندگی می­کنم و از زندگی ناامید شده­ام. هر چه به همسرم می­گویم این کار را نکن، گوشش بده­کار نیست و می­گوید باید همواره به یاد مرگ باشیم!» درست است که یاد مرگ کار پسندیده­ای است، اما این کار نباید به گونه­ای باشد که موجب آزار و اذیت دیگران، و عامل بروز افسردگی و یأس گردد. روحیات ظریف و عاطفی خانم پذیرای چنین رفتارهایی نیست و کم دقتی در این مسأله موجب بروز تشنج در کانون خانواده می­گردد.  

«««مطلب  قبلی    »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»



[ شنبه 91/12/5 ] [ 4:26 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل تشنج زدایی (1)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (24) اصل تشنّج زدایی (قسمت اوّل)

 یکی از مهمترین و ارزشمندترین عناوین در زندگی خانوادگی، عنوان آرامش و سکون است. هیچ امری در زندگی نباید به گونه­ای باشد که آرامش و سکون خانوادگی را تحت شعاع قرار دهد.

بسیاری از اموری را که در زندگی می­تواند موجب تشنج و بر هم زدن آرامش و سکون گردد، می­توان به وسیله­ی اصل تشنج زدایی بر طرف نمود. دقت و ظرافت در گفتار و رفتار، می­تواند موجب زدودن امور منفی زیادی شود که موجب تشنج و نگرانی در کانون خانوادگی می­گردد. در این رابطه به برخی از مصادیق تشنج­زدایی اشاره می­شود:

* کنار گذاشتن «غرور» و «لجاجت»، و «عذرخواهی» صادقانه در برابر خطاها و اشتباهات، موجب از بین بردن زمینه­ی تشنج و درگیری در کانون خانواده است. برخی از افراد با لجاجت و پافشاری بر اشتباهات خود مدام برطبل اختلاف در خانواده می­کویند و رضایت می­دهند تا به راحتی خانواده را دچار بحران و تزلزل نمایند، اما در عین حال از کوه غرور خود پایین نیایند!

* یادآوری «خاطرات منفی» و پرداختن به آن­ها از جمله عواملی است که موجب بروز تشنج در کانوان خانواده می­باشد. شیطان همواره قصد دارد تا با نبش قبر کردن از خاطرات منفی و قرار دادن آن­ها در ویترین ذهنی ما، زندگی را به کام ما سرد و بی­روح جلوه دهد و زمینه­ی نامبارک تشنج و درگیری را در خانواده فراهم نماید. اگر همسرتان رفتار ناشایستی داشته به جای آن­که به رفتار نامناسب او فکر کنید و کینه­ی او را در دل تقویت نمایید، سعی کنید به محاسن و رفتارهای مثبت او بیندیشید و در اوّلین برخود با همسر با وی با رویی خودش و کلامی دل­پذیر برخورد نمایید.   

فرض کنید آقا در حالی خانه را ترک کرده که مشکلی میان او و خانمش به وجود آمده است. آقا می­تواند از محیط کار پیامک خوبی برای همسرش بفرستد و به صورت غیر مستقیم از وی دل­جویی نماید. همچنین می­تواند با خرید هدیه و یا شیرینی همسر خود را خشنود نماید. رفتار دیگر این است که آقا به محض ورود به منزل با نشاط و رویی خودش به همسر خود سلام دهد و به وی خسته نباشید گوید. در طرف مقابل، خانم هم می­تواند با یک تماس کوتاه و گفتن: «خسته نباشید» به همسرش، از وی دل­جویی نماید. یا این­که قبل از ورود همسرش به منزل، لباس زیبایی بپوشد و هنگام ورود همسر به منزل به استقبالش رود و با خوش­رویی و محبت، به وی خوش­آمد گوید. چنین رفتار زیبایی از طرف هر کدام از زن و شوهر که صورت گیرد، موجب غافل­گیری طرف مقابل گردیده و همچون آبی که آتش شعله­ور شده را سرد و خاموش می­کند، تمام آتش­های حاصل از اختلاف­ها را به خاموشی می­کشاند. آتشی که دامن زندن به آن می­توانست خانواده را تا مرز فروپاشی هم پیش ببرد.     

* زن و شوهر با تجربه و شناختی که از یکدیگر دارند، به خوبی می­دانند که طرف مقابل در برابر چه الفاظ و حرکاتی «حساسیت» دارد. سعی کنید از تحریک حسایت­های همسر خودداری کنید و با این کار برخی دیگر از زمینه­های بروز تشنج در کانوان خانواده را کنار بگذارید.

تذکر:

1) اگر اشتباهی در رفتار شما وجود ندارد، گذشت و چشم­پوشی داشته باشید، اما تا جایی که شده عذرخواهی نکنید. این کار موجب می­شود تا خود را گنه­کار نشان دهید و فرصت اصلاح را هم از همسرتان بگیرید. امیرالمؤمنین (علیه­السلام) می­فرماید: «هر کس بدون ارتکاب گناهی عذرخواهی کند، خود را گنه­کار قلمداد کرده است؛ مَنِ‏ اعْتَذَرَ مِنْ‏ غَیْرِ ذَنْبٍ أَوْجَبَ عَلَى نَفْسِهِ الذَّنْبَ.»[1]

2) عذر خواهی باید همسراه با عزم جدی بر ترک اشتباه باشد. پوزش طلبی­های پیاپی موجب می­شود تا همسر شما عذر خواهی­های شما را بدون پشتوانه دیده و آن را نشان از تمسخر و ضعف همّت شما ببیند.

3) اگر همسر شما از اشتباه خود عذرخواهی کرد، عذر او را بپذیرید و دیگرسخنی از رفتار نادرست وی به میان نیاورید. امام صادق (علیه­السلام) می­فرماید: «کم خردترین مردم کسی است که به زیر دستش ستم کندو کسی را که از او عذرخواهی می­کند، نبخشد».[2]  پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) هم می­فرماید: «هر که برادرش از او عذر خواهی کند و عذرش را نپذیرد، گناهش همانند گناه باج­گیر است»[3]  در روایت دیگری هم از آن حضرت آمده: «هر که عذر خواهی کسی را ـ چه راست بگوید و چه دروغ  ـ نپذیرد، به شفاعت من نمی­رسد».[4]

 

 

 پی نوشتها:   [1]   . عیون الحکم، صفحه­ی462.   [2]   . بحارالانوار، جلد75، صفحه­ی228.   [3]   . کنزالعمال، حدیث7030.   [4]  . من لا یحضره الفقیه، جلد4، صفحه­ی353.

«««مطلب قبلی     »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»

 

 

 



[ جمعه 91/12/4 ] [ 12:7 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل همدلی و همیاری (3)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (23) اصل همیاری و همدلی (قسمت سوم) 

نشستن صمیمانه­ی زن و شوهر در کنار یکدیگر موجب تخلیه­ی فشارهای روانی، عامل برقراری انس و الفت بیشتر میان آن­ها و نیز عامل پاسخ­گویی به نیازهای عاطفی طرفین می­گردد.  

نوشیدن چای وشربت، و صرف میوه بهانه­ی خوبی است تا زن و شوهر نشست صمیمانه­ای در کنار یکدیگر داشته باشند.

آقایی می­گفت: «وقتی میوه و تنقّلاتی برای منزل تهیه می­کنم، همسرم با بی­اعتنایی برخورد می­کند و زحمت یک تشکر هم به خود نمی­دهد. گاهی اوقات روزها می­گذرد، اما می­بینم همسرم در شب نشینی­ها برای یک بار هم که شده به فکرش خطور نمی­کند که با میوه­ها وتنقلات از ما پذیرایی کند. وقتی هم که به او گشزد می­کند می­گوید: «میوه داخل یخچال است. هر وقت خواستی بردار و بخور. دیگر چه نیازی به من داری؟!» حسرت به دلم مانده که همسرم برای ادای مهر و محبت خود به من، یک بار هم که شده میوه و تنقلاتی بیاورد، کنارم بنشیند، و یا یکدیگر مشغول گفتگو، مزاح و صرف تنقّلات شویم…»   

توصیه­ی ما به خانم­ها این است که وقتی همسرتان در منزل است، با چای و شربت، تنقّلات و یا میوه از او پذیرایی نمایید. البته احترام و تکریمی که برای همسر خود قائل هستید اقتضا دارد تا به صورت رسمی و همانند مهمان از او پذیرایی نمایید. هنگام پذیرایی، علاوه بر همسر، ظرف میوه­ای هم برای خود آماده و فرصت بدست آمده را مغتنم بشمارید تا در کنار همسرتان بنشینید و با یکدیگر انس و الفت بیشتری بگیرید. برخی از خانم­ها از این کار مهم استنکاف می­کنند و ارزش خاصی برای آن قائل نیستند، اما غافل از آن که چنین نشستی گویای مهر و محبت زن به شوهر خود و موجب تقویت انس و الفت، و عامل سرازیر شدن رحمت الهی به زندگی آن­ها می­باشد.  

توصیه­ی ما به آقایان هم این است که وقتی همسرتان از شما پذیرایی می­نماید قدرشناس کارهای او باشید، و با بی­اعتنایی از کنار لطف و محبت او عبور ننمایید. از وی تشکر کنید و هنگامی که همسرتان کنار شما می­نشیند با گفتگوی صمیمانه، و پرهیز از طرح مسائل منفی و کدورت­آمیز خاطره­ای خوش در ذهن همسرتان قرار دهید.   

مراقب باشید که تلویزیون، مطالعه و مشغله­های دیگر مانع برقراری این ارتباط صمیمانه نشود. روی همین اساس، شب­ها با کنار گذاشتن مشغله­های زندگی فرصت خوبی برای همسرتان بگذارید و با یکدیگر به گفتگو بپردازید.  

رسول اکرم (صلی­الله­علیه­­­وآله) می­فرماید: «محبوبترین چیز نزد خدای تعالی آن است که ببیند مرد، با زن و فرزندانش بر سریک سفره غذا می­خورند. سپس هر گاه بر آن سفره، گرد هم آیند، با نظر رحمت به ایشان می­نگرد و پیش از آن که از جای خود پراکنده شوند، آنان را می­آمرزد».[1]

پی نوشت:    [1]   . تنبیه الغافلین، صفحه­ی343، حدیث498.

«««مطلب قبلی     »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»



[ پنج شنبه 91/12/3 ] [ 3:40 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل همیاری و همدلی (2)

   بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (22) اصل همیاری و همدلی (قسمت دوم)

همان­گونه که قبلا هم بیان شد، هم یاری و همدلی از مهمترین عوال تحکیم بنیان خانواده به شمار می­رود. هر یک از زن و شوهر باید در زندگی مشترک بستری را آماده کنند تا در کنار یکدیگر به آرامش برسند و به نیازهای عاطفی یکدیگر پاسخ گویند.

در یکی از مشاوره­های خانوادگی خانمی از ارتباط با خداوند و انجام مستحبات سؤال می­کرد و ادامه گفت: «شوهرم اجازه نمی­دهد به کارهای مستحبی برسم و هر وقت مشغول تلاوت قرآن و یا خواندن نمازهای مستحبی می­شود، یا اوقات تلخی می­کند و یا این­که طعنه و کنایه می­زند!»

در ادامه­ی گفتگو با این خانم متوجه شدم که شوهر این آقا با تلاوت قرآن و انجام مستحبات مشکلی ندارد، بلکه با نوع رفتار خانم مشکل دارد. اشکال آقا به خانمش این بود که چرا در خانه کنار من نمی­نشینی و چرا وقتی کنار یکدیگر هستیم از نشستن در کنار من و هم سخنی با من ابراز رضایت نمی­کنی و مدام به دنبال راه فراری هستی تا به کارهای دیگر برسی؟!

روی همین اساس به خانم گفتم همسر شما به گردنتان حق دارد. اطاعت از شوهر واجب است، اما تلاوت قرآن و خواندن نماز مستحبی، مستحب! شما می­توانید با برنامه­ریزی خوب، کاری کنید که هم همسرتان را راضی نگه دارید و هم به عبادت و مستحبات خود برسید. بعد از نماز صبح، و نیز زمانی که همسرتان در خانه نیست به مستحبات خود برسید، و زمانی که همسرتان در خانه است سعی کنید به جای اهتمام به برنامه­های مستحبی، اولویت خود را خدمت و محبتت به همسر قرار دهید.  

آقایی می­گفت: «همسرم خیاط است و به صورت تفریحی به این کار می­پردازد، وقتی به خانه می­روم دوست دارم همسرم کنارم بنشیند و با یکدیگر صحبت کنیم، اما او بی­اعتنا به خیاطی خود ادامه می­دهد و توجه خاصی به من نمی­کند. حسرت در دلم مانده که بدون درخواست من همسرم با خیال راحت و با طیب نفس در کنارم بنشیند و از نشستن در کنارم اظهار خشنودی نماید…» 

در روایتی از پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) در مورد محبت زن به شوهر خود چنین آمده: «هیچ زنی نیست که جرعه­ای آب به شوهرش بنوشاند، مگر آن­که این عمل او برایش بهتر از یک سال باشد که روزهایش را روزه بگیرد و شب­هایش را به عبادت بگذراند. خداوند به ازای هر جرعه­ای که به شوهرش می­نوشاند شهری در بهشت برایش می­سازد و شصت گناه او را می­آمرزد».

برخی از افراد نشستن در کنار همسر را به معنای وقت تلف کنی می­دانند و در صدد هستند تا به گونه­ای از انجام این کار بسیار مهم شانه خالی کنند.

انس از پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) پرسید: نشستن با خانواده ثوابش بیشتر است یا نشستن در مسجد؟ آن حضرت فرمود: «یک ساعت نشستن در کنار خانواده، نزد من، محبوب­تر از اعتکاف کردن در این مسجد من است».[1]

پی نوشت:  [1]   . تنبیه الغافلین، صفحه­ی342، حدیث494.

«««مطلب قبلی     »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»



[ چهارشنبه 91/12/2 ] [ 3:14 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

اصل همیاری و همدلی (1)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (21) اصل همیاری و همدلی (قسمت اوّل)

هم یاری و هم دلی از مهمترین عوال تحکیم بنیان خانواده به شمار می­رود. هر یک از زن و شوهر باید در زندگی مشترک بستری را آماده کنند تا در کنار یکدیگر به آرامش برسند و به نیازهای عاطفی یکدیگر پاسخ گویند. «صحبت صمیمانه» با همسر، «شوخی و مزاح» و «شنیدن درد دل­» همسر، از ضروریات زندگی است که هرگز نباید از آن غافل بود.  

«تلویزیون» با برنامه­های متنوع خود، علی­رغم محاسنی که دارد، آفت­هایی هم برای خانوده­ها به دنبال دارد که بی­توجهی به آن، صدمات فراوانی را متوجه خانواده خواهد کرد. استفاده­ی بیش از اندازه از تلویزیون، ثمره­ای جز بی­اعتنایی به حقوق اطرافیان و سست شدن اصل همدلی در بنیان خانواده ندارد.   

خانمی می­گفت: «از صبح تا عصر چشم به در دوخته­ام تا شوهرم از راه برسد و با یکدیگر به گفتگو بنشینیم؛ اما شوهرم به محض وارد شدن به خانه، یک راست سراغ تلویزیون رفته و تا نیمه­های شب مشغول تماشای تلویزیون است! وقتی کنارش می­نشینم تا با یکدیگر گفتگو کنیم، مرا از خود می­راند و  همچنان به تماشای تلویزیون ادامه می­دهد! من هم وقتی اوضاع را این­گونه دیدم، از همسرم مأیوس شدم و اعتنایی به او نمی­کنم. شوهرم در طول روز مشغول کار است. وقتی به خانه می­آید تا نیمه­های شب مشغول تماشای تلویزیون است و بعد از آن هم به رخت­خواب می­رود. نمی­دانم جایگاه من در این خانه چیست؟! آیا من انسان نیستم؟! آیا من عاطفه و احساسات ندارم؟! … مدتی است که به خاطر افسردگی روحی در دام شیطان افتادم و وقتی همسرم مشغول تماشای تلویزیون است با نامحرم پیامک­بازی می­کنم …»  

این مشکل در رابطه با «کامپیوتر» و «اینترنت» هم به چشم می­خورد. بعضا می­بینیم که یکی از اعضای خانواده به خاطر علاقه­ای که به بازی­های کامپیوتری و یا فضای اینترنت دارند، زمانی را که باید با همسر خود سپری کنند، از او دریغ می­کنند و آن را صرف دل­بستگی­های شخصی خود می­نمایند! 

«««مطلب قبلی     »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»



[ سه شنبه 91/12/1 ] [ 9:35 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]
.::.

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 27
بازدید دیروز: 51
کل بازدیدها: 2366960

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]