وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

با کریمان کارها آسان بود

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (10) توبه و امید به لطف الهی

سؤال: جوانی هستم که گناهان زیادی انجام داده­ام. متاسفانه آبرویی هم پیش پدر و مادر و فامیل خود ندارم. نمی­دانم چه کنم؟ از یک طرف دوست دارم برگردم و از طرف دیگر می­بینم توبه برای امثال من فایده­ای ندارد. می­تونید مرا راهنمایی کنید؟  

جواب: جوان عزیز! به هر حال هر کسی ممکن است در زندگی خود گناهی انجام دهد و تبعات بد آن را در زندگی خود ببیند. آنچه مهم این است که اگر اشتباهی انجام دادیم از راه صحیح وارد شده و اشتباه خود را جبران کنیم.

جوان عزیز! مهمترین کاری که باید انجام دهید برقراری ارتباط خوب و معنوی با خدای متعال است. امیرالمؤمنین (علیه­السلام) در بیانی نورانی می­فرمایند: «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النَّاسِ؛ کسی که رابطه­ی خود با خداوند را اصلاح کند، خداوند هم [متقابلا] رابطه­ی او با مردم را اصلاح خواهد کرد». (نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره 89)

از طرفی یکی از نام­های خداوند متعال، نام مقدّس «جبّار» است. معنای این نام آن است که خداوند متعال جبران کننده­ی ­­گذشته­های ماست. اگر کار اشتباهی انجام داده­اید، بدانید که خداوند جبران کننده است و اگر از روی صداقت با خداوند عهد ببندید و از راه توبه وارد شوید او هم گذشته­ی خراب ما را جبران کرده و کاری می­کند که دیگران با نگاه تکریمی به شما نگاه کنند. کم نیستند انسان­هایی که گذشته­ی بسیار زشتی داشته و در فسق و فجور انگشت نما بوده­اند، اما در عین حال بعد از گذشت زمانی از گذشته­ی خود توبه کردند و در صراط مستقیم الهی قرار گرفته­اند. این افراد ـ علی رغم گذشته­ی بدی که مردم از آن­ها سراغ داشتند ـ به لطف الهی به جایی رسیدند که همین مردم حاضر بودند خاک زیر پای آن­ها را به عنوان تبرک بردارند و همراه خود داشته باشند. «فضیل عیاض» راهزن معروفی بود که با راه­زنی خود آرامش را از مردم گرفته بود. مسافران کاروان همواره از شنیدن نامش در هراس بودند، و نمی­دانستند چگونه از دست او و دوستانش رهایی یابند. همین فضیل به لطف و عنایت الهی توبه کرد، و بعدها از عابدان روزگار شد! «خان قشقایی» شخصی بی­سواد و اهل ساز و آواز بود؛ اما بعدها از علمای متقی جهان تشیع شد و هم اکنون هم یکی از مدارس علمیه­ی حوزه­ی قم با نام ایشان است. مدرسه­ای که منشأ برکات فراوانی بوده و هست. همچنین «رسول ترک» که روزگاری شراب­خواری و چاقو کشی می­کرد و بعدها به برکت عنایت امام حسین (علیه­السلام) راه بندگی خداوند را در پیش گرفت و از خوبان روزگار شد.   

بنابراین به هیچ وجه از رحمت الهی نا امید نشوید و تمام تلاش خود را به کار گیرید تا در وادی عبودیت خداوند متعال گام نهید.  

«نماز اوّل وقت»، «احترام و خدمت به والدین» و «کنترل نگاه و زبان»، از مهمترین رفتارهایی است که باید در شروع کار به آن اهتمام ورزید. در ضمن توسل به معصومین (علیهم­السلام) راه­های شخت و دشوار را هموار و سهل الوصول می­گرداند. سعی کنید از توسل غفلت نکنید و هر روزه به نوعی به ساحت مقدس معصومین (علیهم­السلام) عرض ادب و ارادت نمایید.

 در پایان امیدوارم بتوانید از گذشته­ی ناصحیح خود پلی بسازید برای آینده­ای روشن و نورانی. گذشته­ها گذشته و آینده هم هنوز نیامده. بنابراین غصه­ی گذشته را نخورید و نگران آینده هم نباشید. سعی کنید در زمان حال زندگی کنید و وظیفه­ی خود را به خوبی انجام دهید. اگر اکنون وظیفه­ی بندگی خود را به نحود احسن انجام دادید، خداوند متعال گذشته­ی شما را جبران کرده و آینده­ی شما را خواهد ساخت. بنابراین شما به جای آن­که بین افسردگی و اندوه گذشته و خوف از آینده سرگردان شوید، زمان حال را دریابید و گذشته و حال را به خداوند بسپارید. بر گذشته ی خود نادم باشید، اما هرگز مأیوس و افسرده خاطر نباشید.

امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: «ما فات مضی و ما سیأتیک فاین! ... قم فاغتنم الفرصه بین العدمین؛ گذشته ها گذشته و آینده هم هنوز نیامده ... برخیز و فرصتی را که میان این دو معدوم (گذشته و آینده) است، غنیمت شمر.»

کسانی که خداوند را به پروردگاری قبول می­کنند و با صبوری در برابر مشکلات روزگار و فشارهای گناه و معصیت پای عهد خود می­مانند، خدای متعال در پاداش به این افراد ملائکه­ی رحمت خود را بر قلب آن­ها نازل می­گرداند. این ملائکه خوف و حزن را از زندگی آن­ها بر می­دارند، لذا انسان­هایی سراسر نشاط و امید می­شوند. بعد ملائکه به دنبال اهدای این دو موهبت بزرگ، آن­ها را به بهشت موعود الهی بشارت می­دهند. بهشتی که یادش، سختی­های دنیا را شیرین، و جلوه­گری لذت­ها زودگذر گناه را به خاموشی می­کشاند.    

إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتی‏ کُنْتُمْ تُوعَدُونَ؛ بر آنان که گفتند: پروردگار ما اللَّه است و پایدارى ورزیدند، فرشتگان فرود مى‏آیند که مترسید و غمگین مباشید، شما را به بهشتى که به شما وعده داده شده بشارت است.[1]
پی نوشت:  [1]  . سوره­ی فصلت، آیه­ی30.



[ جمعه 91/9/10 ] [ 12:53 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

رهایی از علاقه به جنس مخالف

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (9) زیان های علاقه به جنس مخالف

سؤال: سال اوّل دبیرستان هستم. به پسری علاقمند شدم و او هم به من علاقمند است. تا به حال با هیچ پسری دوست نشدم و به تقاضاهای دوستی او هم پاسخ منفی دادم. دوستانم هم مدام از آن پسر تعریف می­کنند. می­خواستم بدانم اگر آن پسر به خواستگاری من بیاید قبول کنم یا نه؟ از طرف دیگر هم می خواهم به او بگویم که واقعا دوستش دارم، زیرا صبرم تمام شده. به نظر شما بگویم یا نگویم؟

جواب: خواهرم! از این که این موضوع را تا به حال به او نگفته­اید و با صحبت با نامحرم، گوهر عفت خود را به سادگی از دست نداده­اید، خوشحالم و امیدوارم با توکل بر خدا این حالت را همچنان داشته باشید، اما از این که محبت یک نامحرم را در دل قرار داده و به او می­اندیشید ابراز تأسف می­کنم. این محبت برای شما که دختر نوجوانی هستید بسیار خطرناک است و مشکلات فراوانی برای شما ایجاد خواهد کرد.

فکر این پسر آن­قدر شما را اسیر خود کرده که روزگار خود را در خیال­بافی سپری می­کنید و مدام به او می­اندیشید. اگر بخواهید کماکان به این افکار ادامه دهید و یاد او را در دل خود زنده نگه دارید، روزگار سخت­تری در پیش روی خود خواهید داشت و به حالت­هایی می­رسید که به برخی از آن­ها اشاره می­شود:

غم و اندوه بسیار شدید.  

اضطراب و تپش قلب شدید.  

بی­حوصله­گی و نا امیدی نسبت به آینده.

عصبانیت و بد اخلاقی با دیگران.    

از بین رفتن شخصیت و عزّت نفس.

کسی که چنین محبت­هایی در دل دارد، همه­ وجود خود را صرف طرف مقابل می­کند و حاضر است برای از دست ندادن او به انوع و اقسام ذلت و خواری تن دهد. گمان نکنم دوست داشته باشید گرفتار این نوع مشکلات شوید، و جوانی خود را در غم و اندوه و افسردگی سپری کنید. پس مراقب افکار و رفتار خود باشید. و به این نکات عمل کنید:

1. به هر ترتیبی که شده فکر او را از سر بیرون کنید و دیگر به او نیندیشید. فکر کردن به او موجب می­شود تا ریسمان اسارت شما محکم­تر شده و روز به روز، به این مشکلات نزدیکتر شوید. درست است که فکر او ناخود آگاه در ذهن شما قرار می­گیرد اما سعی کنید

2. وقتی همکلاسی­های شما در مورد آن پسر صحبت می­کنند در واقع آتش درونی شما را شعله­ور تر می­سازند. این کار نه تنها نفعی به حال شما ندارد، بلکه موجب می­شود تا ریسمان اسارت شما محکمتر شده و در تنهاییی بیشتری فرو روید. لذا از آن­ها در مورد او چیزی نپرسید و به آنها بگویید که حرفی از او به میان نیاورند.  

3. ممکن است شیطان به شما بگوید: «این علاقه، با علاقه­های دیگر متفاوت است و هرگز در دام این مشکلات نمی­افتید»! مراقب باشید که دنبال حرف شیطان نروید و با ادامه­ی این حالت خود را گرفتار نسازید. اگر گرفتار محبت او شوید ممکن است ماه­ها و سال­ها افسرده بمانید و رهایی از آن هم برای شما بسیار سخت باشد.

4. هرگز به فکر صحبت کردن با او نباشید. این کار موجب می­شود تا در دام دوستی با نامحرم افتاده و از درگاه مهر الهی دور شوید. توجه داشته باشید که اگر خداوند از انسان روی برگرداند، درهای سعادت به روی او بسته خواهد شد و با دوری از خداوند، روز به روز در باتلاق گمراهی سرگردان­تر می­شود.

5. برای رهایی از این محبت به خدا توکل کنید و بعد از نماز صبح و بعد از نماز عصر هفتاد بار بگویید: «أستَغفِر اللهَ ربّی و أتوبُ إلَیه».

6. یکی از آثار این محبت، آن است که شخصیت فوق العاده­ای برای او قائلید و گمان می­کنید که او از آسمان افتاده و هیج کس همتای او نیست! این افکار تماما!ً زاییده­ی محبتی است که شیطان در دل شما انداخته؛ لذا اعتنایی به آن نکنید و سعی کنید خود و نوجوانی خود را از این دام بزرگ نجات دهید.

7. مطمئن باشید اگر همه­ی سعی خود را برای فراموشی او به کار گیرید و به هیچ وجه به او نیندیشید به زودی از دام عشق او نجات یافته و طعم خوش آزادی را خواهید چشید.

به امید آن روز!  



[ پنج شنبه 91/8/25 ] [ 10:33 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

معیارهای یک دوست خوب

 بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (8) معیارهای دوست خوب

سؤال: اگر بخواهم یک دوست خوب و ایده ال انتخاب کنم ، چه معیارهایی را در نظر بگیرم؟

جواب:

دوست خوب باید این ویژگیها را داشته باشد:

در مسیر بندگی خداوند هم رفیق خوبی برای شما باشد.

به شما کمک کند تا گناه را ترک کرده و واجباتتان را انجام دهید.

شما را همواره به یاد آخرت نگاه دارد.

زینت شما بوده و به او افتخار کنید.

وقتی از او کمک خواستید، شما را یاری رساند.

وقتی پشت سر از شما بدگویی کردند، از شما دفاع کند.

خوبیهای شما را آشکار کرده و بدیهای شما را از نظر دیگران بپوشاند.

بدون رودربایستی اشکالاتتان را در خفا به شما بگوید.

سخن شما را تصدیق کرده و شما را دروغگو نپندارد.

وقتی چنین دوستی پیدا کردید با او انس بگیرید اما در عین حال مراقب باشید که ایده آل نگر نباشید. یعنی بالاخره هر کسی ممکن است اشتباهات و خطاهایی داشته باشد. یعنی ممکن است گاهی دوست شما عصبانی شود یا اینکه گاهی اوقات حقوق شما را رعایت نکند. در این صورت باید با گذشت و صبوری بزرگواری خود را نشان دهید و به خاطر اختلافات جزئی دوستی را به هم نزنید.



[ چهارشنبه 91/8/24 ] [ 9:12 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

چرا موسیقی حرام است؟

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (7) علت حرمت موسیقی

سؤال: من اصلا از آهنگ خوشم نمی­آید، ولی حتما باید ظهرها و شب­ها وقت خواب گوش کنم و وقتی گوش می­کنم تا حد زیادی به فکر می­روم. من از ته قلب از آهنگ بدم می­آید و حتی می­دانم که چه گناه بزرگی دارد؛ ولی نمی­توانم گوش ندهم. از شما ممنون می­شوم که در این کار مرا راهنمایی کنید .

جواب: اگر ما بتوانیم به هوای نفس خود «نـه» بگوییم و نفس خود را تحت کنترل عقل در بیاوریم به راحتی خواهیم توانست از گناه و معصیت نجات پیدا کنیم و در دنیا و آخرت سعادتمند باشیم.

اما چگونه می­شود به هوای نفس خود «نـه» گفت؟!

تا حالا با خود اندیشیده­اید که چرا خداوند متعال موسیقی­های مطرب را حرام کرده است؟

وقتی انسان به موسیقی­های مطرب گوش فرا می­دهد در واقع دل و جان خود را ـ که باید در اختیار عقل خود باشد ـ در اختیار نُتهای موسیقی قرار می­دهد و آن موسیقی هم دل انسان را به هر جایی که سازنده­ی آن در نظر گرفته، خواهد برد. وقتی این دل به راحتی از کنترل عقل خارج شده و در فضایی که خداوند دوست ندارد به سیاحت می­پردازد؛ خیلی زود فریفته­ی شیطان و وسوسه­های او می­شود و عقل هم دیگر توان آن را ندارد که چنین دلی را از گناه و معصیت باز دارد.

حکایت این دل، حکایت کودکی است که چشمان پدر و مادر را ناظر بر رفتار خود نمی­بیند و هر کاری که دوست داشته باشد انجام می­دهد. این پدر و مادر که کودک خود را به حال خود رها کرده و روی او نظارتی ندارند، وقتی به خود می­آیند که کودک کاملا از کنترل آن­ها خارج شده و به هیچ صراطی مستقیم نیست. 

یکی از بهترین راه­ها این است که یک جایگزین مناسب برای موسیقی پیدا کنید. یعنی در مواقعی که احساس نیاز به موسیقی می­کنید، با برنامه­های دیگر مانند مطالعه­ی کتاب­های مورد علاقه، یا گوش کردن به آهنگ­هایی که از نظر شرع جاز است، و یا حتی سرگرمی­های سالمی که بتواند ذهن شما را مشغول کند،‌ از موسیقی حرام روی­گردان شوید.

انشاء الله بتوانید با توکل بر خداوند و امید به رحمت او این عادت بد را کنار بگذارید و به جای انس با این نوع موسیقی­ها، با تکیه بر نماز و یاد خداوند، آرامش حقیقی را تجربه کنید.



[ سه شنبه 91/8/23 ] [ 6:8 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

حیای دختر در منزل

 بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (6) حیای دختر در منزل

سؤال: چرا بعضی از مادرها اجازه نمی­دهند دخترشون در خانه آرایش کنه. آیا آرایش کردن دختر اشکالی داره؟ 

 جواب: اگر دختر خانمی بخواهد به دور از چشم نامحرم آرایش کند اشکالی ندارد، و در واقع با این کار به یکی از نیازهای دخترانه­ی خود پاسخ گفته است. البته در این رابطه به نکات ذیل توجه فرمایید:

1. درست است که برادر محرم شماست، اما بالأخره مرد است و سرشار از غرایز جنسی. به همین دلیل نه تنها باید در حضور او آرایش نداشته باشید، بلکه در نوع لباس خود هم باید مراقبت جدی داشته باشید.

2. در حضور پدر هم باید نوعی شرم حضور داشته و آرایش غلیظ نداشته باشید.  



[ سه شنبه 91/8/23 ] [ 9:2 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

نقش حجاب در ارزش و کرامت زن

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (5) نفش حجاب در ارزش و کرامت زن

سؤال: بهتر نیست به جای آن که به خانم­ها بگویند حجاب داشته باشید، به آقایان بگویند مراقب نگاه­تان باشید؟! چرا باید یک خانم این همه خود را به زحمت بیندازد تا آقایان در آسایش باشند؟!

جواب: رعایت حجاب، پیش از آن که برای جامعه و دیگران مفید باشد، برای شما مفید خواهد بود.

وقتی خانم­ها حجاب خود را رعایت می­کنند، در واقع گوهر عفت خود را حفظ می­کنند و به نامحرم پیام داده­اند که این گوهر، گوهری است دست نیافتنی. در چنین صورتی نامحرم به طمع دست یافتن به این گوهر، خانم را مورد آزار رفتاری خود قرار نخواهد داد، و به نیز خود اجازه نمی­دهد که حتی در ناحیه­ی افکارش، خانم را فردی غیر محترم و بی­ارزش بپندارد. شاهد مطلب این که وقتی در جامعه، خانم­ها حجاب و متانت خود را حفظ کنند، تا حدّ بسیار مطلوبی از معرض رفتارهای غیر اخلاقی به دور می­باشند؛ اما در جوامعی که خانم­ها چنین نکته­ی مهمی را مراعات نمی­کنند، به همان نسبت مورد آزار و اذیت جنس مخالف قرار می­گیرند و احترام و ارزششان کاسته می­گردد..

همچنین حجاب باعث می­شود تا خانمها بتوانند در جامعه حضوری فعال و محترمانه داشته باشند و نیز موجب می­شود تا بتوانند توانمندی­های خود را به نمایش بگذارند. اگر خانم­ها حجاب اسلامی را رعایت نکنند، فضای جامعه برای آن­ها تا حد بسیار زیادی نا امن شده و فرصت حضور مؤثر و سازنده در صحنه­های اجتماعی از آن­ها گرفته می­شود.

خواهرم! مطلب دیگر این است که اگر خانم­ها در ناحیه­ی پوشش محدودتر از آقایان هستند، در مقابل آقایان هم در ناحیه­ی نگاه از خانم­ها محدودتر هستند. بنابراین به همان اندازه که شما در سختی می­افتید، آقایان متدین هم در سختی و مشکل قرار دارند. از سوی دیگر نکته­ای که باید توجه داشته باشید این است که زن از لحاظ جسمی لطافت و زیبایی و جذابیت خاصی برای مرد دارد؛ به همین دلیل بیشتر مورد توجه و نگاه دیگران است. در حالی که مرد این­گونه نیست. از همین رو باید مراقب باشد این زیبایی و لطافت، وسیله­ی جذب نامحرمان و هوس­بازی افراد هوس­باز قرار نگیرد. حجاب برای زن وسیله­ای برای حفظ او از تیرهای زهرآلود نگاه­های هوس­بازان و جلوگیری از سوء استفاده دیگران است.

امید که در همه­ی مراحل زندگی پیروز و سربلند باشید. 



[ شنبه 91/8/20 ] [ 11:7 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

نوع ارتباط با نامحرم های فامیل

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (4) نامحرم های فامیل

سؤال: یک پسر خاله و دختر خاله با اینکه نسبت فامیلی با هم دارند حق حرف زدن با یکدیگر را دارند یا نه؟

جواب:ایشان بالأخره فامیل شما هستند و طبیعی است که ضمن سلام و احوال­پرسی، در صورت لزوم با یکدیگر گفتگوی کوتاهی هم داشته باشید، اما از جهتی هم با ایشان نامحرم هستید؛ لذا باید در معاشرت خود با ایشان مراعات مسائل شرعی را داشته باشید و شئونات اخلاقی را هم رعایت فرمایید. همچنین در معاشرت با ایشان باید به گونه­ای رفتار کنید که متانت دخترانه­ی شما زیر سؤال نرود.

مطلب دیگر آن است که باید مراقب باشید با غرور زنانه و متانت رفتاری خود، همیشه قدری از او فاصله داشته باشید تا او هم به خود اجازه ندهید بیش از حد به شما نزدیک شود و به راحتی با شما به گفتگوی طولانی، و صحبت­های غیر ضروری بپردازد.  

به طور کلی در برخورد با نامحرم های فامیل این نکات را مد نظر داشته باشید:

- در برخورد با آنها گرم نگیرید و بیش از حد ضرورت صحبت نکنید.

- از شوخی جدا پرهیز کنید.

- به آنها فرصت ندهید که بتواند با شما گرم بگیرد و وارد بحث و گفتگوهای مختلف شوند.   



[ جمعه 91/8/19 ] [ 8:14 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

ارتباط تلفنی با جنس مخالف

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (3) ارتباط تلفنی با جنس مخالف

سؤال: مدتی است که شماره تلفن پسری را بدست آوردم و با او ارتباط پیامکی دارم. او به تازگی درخواست دارد که با همدیگه قرار ملاقات بگذاریم. به نظر شما من چه کاری باید بکنم؟  

جواب: خواهرم! اشتباه اوّل شما این بوده که از طریق پیامک با این پسر ارتباط برقرار کرده­ و با او طرح دوستی ریخته­اید. این کار شما از نظر شرعی حرام است و موجب می­شود که خداوند از شما خشمگین شود.

اما سؤال بنده از شما این است که چرا دست به چنین کاری زدید؟

آیا برای تفریح و وقت گذرانی بوده؟

آیا مشکلی در زندگی خود دارید؟ 

به هر حال خوب است این قاعده­ی اساسی را در گوش جان خود بسپاریم و آن را همواره در زندگی خود پیاده کنیم:

خداوند متعال که خالق آسمان و زمین و خالق ما انسانهاست، تنها منبع آرامش برای ماست تا جایی که در سوره­ی رعد فرموده است: «أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب‏؛ تنها با یاد خداوند دلها به آرامش خواهد رسید» بنابراین هر کاری که موجب ناخشنودی خداوند باشد، هیچ وقت انسان را به مقصود مبارکی نخواهد رساند و با وجود این کار هیچ وقت روی آسایش را در زندگی خود نخواهیم دید.

خداوند متعال در سوره­ی طه می­فرماید: «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکا» یعنی کسی که از یاد خدا دوری جسته و مبتلا به گناه و معصیت شود، همواره روزگار را به سختی گذرانده و راه رسیدن به آسایش را به روی خود مسدود کرده است.

بنابراین تا دیر نشده از این کار دست بکشید و با توبه به درگاه الهی خود را از این دام بزرگ شیطان نجات دهید. برای این منظور ارتباط تلفنی خود را برای همیشه با آن پسر قطع کرده و دیگر برای او پیامک نفرستید. حتی اگر احساس می­کنید آن پسر دست بردار شما نیست، برای مدتی طولانی گوشی خود را خاموش کرده و یا اینکه شماره­ی خود را عوض کنید.

در پایان امیدوارم با قرار گرفتن در جاده­ی نورانی و امید بخش بندگی خداوند بتوانید طعم خوش عبودیت خودند را بچشید و ضمن رسیدن به آرامش واقعی، دنیایی زیبا و آخرتی زیباتر داشته باشید. به امید آن روز! 



[ پنج شنبه 91/8/18 ] [ 9:41 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

راه کنار گذاشتن غرور و تکبر

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخ­گویی به سؤالات جوانان (2) راه کنار گذاشتن غرور و تکبر

سؤال: من کمی مغرور هستم و اصلا نمی دانم چه­کار کنم. اطرافیان به خاطر همین رفتاری که دارم رابطه­شان را با من کم کردند.

جواب: امام صادق (علیه­السلام) می­فرمایند: در آسمان دو فرشته هستند که موکل بندگان می­باشند. کسی که به خاطر خداوند تواضع داشته باشد، مقام او را بالا خواهند برد و کسی که اهل تکبّر و خود بزرگ بینی باشد، او را به زمین خواهند زد.

تلاش کنید در زندگی خود اهل تواضع بوده و با دیگران با همین خصلت برخورد کنید . برای این منظور ریشه­های غرور را در وجود خود بیابید و آن را از بین ببرید. به عنوان مثال دو نمونه از ریشه­های غرور و راه درمان آن خدمتتان عرض می­شود.

1)  اعمال خود را خیلی بزرگ نبینید و دیگران را هم به خاطر یکی دو گناه به کلی طرد نکنید. از کجا می­دانید! شاید همان افرادی که اهل گناه و معصیت هستند، به خاطر کارهای خوب دیگرشان نزد خداوند از شما عزیزتر باشند. همچنین از کجا معلوم که آنها در آینده توبه نکنند و از شما جلوتر نزنند؟! بنابراین اگر دیدید کسی اهل گناه است از گناهش متنفر باشید؛ اما از شخصیتش نه! یعنی در عین حالی که کار زشتش را نمی­پسندید، به شخصیتش احترام بگذارید و هرگز با او به گونه­ای رفتار نکنید که شخصیتش زیر سؤال برود.   

2)  در عین حالی که باید اعتماد به نفس داشته و حرفهای خود را به راحتی بزنید، هرگز گمان نکنید که تمام حرفهایتان درست است و اشتباهی در گفتارتان وجود ندارد. بنابراین به دیگران اجازه دهید تا به شما انتقاد کنند و هنگام شنیدن انتقاد، به جای آنکه دنبال جواب بگردید، سعی کنید تحمل خود را در مقابل انتقاد بالا برده و به راحتی به این گونه حرفها گوش فرا دهید. همچنین برای مقابله با هوای نفس به شخص منتقد با دید احترام نگاه کنید و هرگز به خود اجازه ندهید که در مورد او افکار منفی داشه باشید. 



[ چهارشنبه 91/8/17 ] [ 9:41 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

چرا دخترها آزادی کمتری دارند؟!

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

پاسخگویی به سؤالات جوانان (1) چرا دخترها آزادی کمتری دارند

سؤال: چرا پسرها همیشه برای انجام دادن همه کار هایشان آزادی بیشتری دارند، و حتی در صورت وقوع کارهای غیر اخلاقی تعصب زیادی برای آن­ها به کار نمی­برند، اما در مورد دخترها موضوع متفاوت است؟

جواب: در اسلام، زشتی انجام کارهای غیر اخلاقی برای پسر و دختر به یک نوع است. شاهد این مطلب هم مجازات مساوی برای دختر و پسری است که گناه خاصی را انجام می­دهند.

اما توجه داشته باشیم که دختر خانمها به خاطر ویژگیهای عاطفی و لطافت جسمی خود، بیشتر در معرض تهدید قرار دارند. یعنی اگر دخترها همانند پسرها، با بی­باکی رفتار کنند و بخواهند همانند آنها باشند، خیلی زود افراد هوسران و شیاد به آنها به دید طعمه­ای دست یافتنی نگاه می کنند، و گوهر عفت آنها را بر باد می­دهند. به همین دلیل است که دختر خانمها از خود مراقبت بیشتری می کنند و به خود اجازه نمی­دهند وارد هر حوزه­ای شده خود را در معرض خطر قرار دهند. آیا اگر شما یک گل رُز و یک گل کاکتوس داشته باشید به یک میزان از آنها مراقبت خواهید داشت؟ مسلماً نوع مراقبت از آنها به دلیل تفاوت حساسیتی آنها متفاوت است. بنابراین انتظار برخورد یکسان نمی توان داشت. البته این صحبتها به معنی موافقت با بی توجهی نسبت به پسرها و آزاد و رها بودن آنها نیست. خانواده نیز باید نسبت به پسرها مراقبت داشته باشند زیرا اگر آنها هم درست تربیت نشوند زندگی آینده آنها نیز متزلزل خواهد بود.



[ سه شنبه 91/8/16 ] [ 9:52 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]
.::.

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 22
بازدید دیروز: 43
کل بازدیدها: 2366586

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]