وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

پرسمان / عاقبت کسانی که به والدین خود بی احترامی می کنند

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

کسانی که به پدر و مادر خود بی احترامی می کنند، عاقبتشان چگونه است؟

سلام بر شما

پدر و مادر حق بزرگی بر انسان دارند؛ زیرا حیات و هستی انسان ها، مرهون وجود والدین است و خدمات شبانه روزی فرزندان نمی تواند ذره ای از زحمات خالصانه و بی دریغ آنان را پاسخ گو باشد. چه بسیار و ناپسند است اگر انسانی که توان کوچک ترین حرکتی را نداشت و با مراقبت و نگه داری والدین، به دوران شکوفایی و جوانی رسیده است، با ناسپاسی و نمک نشناسی به والدین ناسزا بگویند و مایه ی رنجش خاطر آنان گردد. ادب و انسانیت اقتضا می کند که دست کم اگر نمی توانیم تلاش های طاقت فرسای آنان را ارج بنهیم، با آزار و اذیت و بی حرمتی به والدین، خود را گرفتار عذاب الهی و نفرین والدین نسازیم. بی احترامی به پدر و مادر گناه بسیار بزرگی است. وقتی پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) در مقام شمردن کبیره­ترین گناهان کبیره برآمدند، در کنار قتل و شرک، عاق والدین شدن را هم مطرح فرمودند. از طرفی در روایت داریم که اگر کسی والدین خود را محزون و غمگین نماید، عاق والدین شده است. این گناه موجب می­شود که عمر انسان کوتاه شده و مبتلا به فقر و ذلت شود.

پیامبر رحمت درکلامی گران سنگ می فرمایند: کسی که به پدر یا مادر خود دشنام دهد از رحمت خداوند دور است. (نهج الفصاحة مجموعه کلمات قصار حضرت رسول ص، ص: 721)



[ یکشنبه 90/2/4 ] [ 5:25 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / چگونه با پدر خسیس رفتار کنیم؟

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

شغل بابام  ... است به هر کی می گم بابام شغلش اینه میگن پس وضع خوبی دارید؛ اما این طور نیست بابام پولش را برای خانواده خرج نمی کند اصلا به فکر زن و بچه نیست. یک راه حلی به من نشان دهید تا بابام را به زندگی بر گردونم؟

سلام بر شما

سؤالی که مطرح فرموده­اید، نیاز به توضیح بیشتری دارد. به همین منظور می­توانید با شماره­ی 09640 تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان مربوطه، با پرسیدن سؤالهای خاصی از شما بتوانند به مشکلتان رسیدگی کنند.   

اما لازم می­دانم دو نکته خدمت شما عرض کنیم که امیدوارم مفید باشد.

1. سعی کنید مشکلات خانوادگی خود را برای دیگران بازگو نکنید و بگذارید آنها نسبت به شما همین تصور را داشته باشند. چون اگر فکر کنند شما نیاز مالی دارید، ممکن است به شما با دید حقارت نگاه کرده و با رفتار و نگاه­های خود، آزارتان دهند.

2.  اگر پدر شما همین گونه است که فرموده­اید، مراقب باشید که خدای ناکرده به او بی­احترامی نکنید و کاری نکنید که از دست شما آزرده خاطر شود. ممکن است مادر شما بتواند به شوهر خود انتقاد کرده و از او کلایه نماید؛ ولی شما فرزند ایشان هستید و انتقاد شما موجب روی­گردانی خداوند از شما می­شود. به همین دلیل همانگونه که تا الآن صبر کرده­اید، از این به بعد هم صبر کنید، و بدانید که در پرتو همین صبری که دارید، خداوند متعال در آینده برکات زندگی شما را بیشتر کرده و کمک می­کند تا زندگی بسیار خوبی داشته باشید.     



[ یکشنبه 90/2/4 ] [ 5:22 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / چرا باید از دستورات امامان پیروی کنیم؟

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

چرا ما باید از دستورات امامان پیروی کنیم ؟

سلام بر شما

خداوند متعال ما را خلق کرد تا با صفات و کمالات او آشنا شده و متصف به کمالات الهی شویم. به همین دلیل ما را روی زمین قرار داد و از طریق پیامبران الهی راه رسیدن به کمال حقیقی را در اختیارمان قرار داد. ائمه­ی معصومین (علیهم­السلام) به جهت کوشش و مجاهدت خود همه­ی کمالاتی را که یک انسان می­تواند بدست آورد کسب کرده و در بالاترین درجه­ی تقوا و انسانیت قرار گرفته­اند. به همین جهت این  بزرگواران اسوه و الگویی حسنه برای همه­ی انسانهای دیگر می­باشند. ما با تبعیت از آنها درجاده­ی نورانی صراط مستقیم قرار گرفته و به مقصود از خلقت خود نزدیکتر خواهیم شد. آنها شاخص و معیار خوبی برای تشخصی حق و باطل بوده و راه آنها راه رسیدن به خدای متعال است. به همین دلیل است که در روایت آمده است که هر کس از اهل بیت تبعیت کند نجات پیدا کرده و هر کس مخالفت با آنها کرده و در راهی غیر غز راه آنها قدم بردارد به هلاکت و نابودی می­رسد.

در پایان از سؤالات خوب و دقیق و ارتباط شما با این مرکز تشکر می کنیم. منتظر سؤالات بعدی شما هستیم.



[ شنبه 90/2/3 ] [ 12:2 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / برای چه نماز می خوانیم؟

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

برای چه ما نماز می خوانیم؟

سلام بر شما

    پس از پذیرش اسلام و قرآن به عنوان دین و کتاب الهى، درمى‏یابیم که در قرآن و نیز کلمات انبیاى الهى و پیشوایان، تأکید وافرى بر اقامه نماز شده است. همچنین نماز داراى جایگاه ویژه‏اى در ادیان الهى است و در طول تاریخ تمامى پیامبران و پیروان آنها سفارش به نماز شده‏اند. اما چرا نماز؟ اسلام و قرآن داراى سیستمى ترتیبى جهت رسیدن انسان به مراتب کمال است که از جمله آنها اقامه نماز مى‏باشد. محور تربیت و تعالى انسان در مکتب اسلام، با توجه به خداوند و در نظر گرفتن موقعیت او و نیز جایگاه خود انسان میسّر است. این توجه با نماز حاصل مى‏شود. نماز و نه هیچ عبادت دیگرى، براى خداوند سودى به همراه ندارد و اگر هیچ کس در تمامى هستى سر بر آستان او نساید، بر دامن کبریایى او گردى نمى‏نشیند. ولى غفلت انسان از خداوند، زمینه سقوط وى به پست‏ترین درجات را فراهم مى‏کند. حال آن که یاد خداوند او را بر طریق مستقیم نگاه مى‏دارد و در طوفان حوادث زندگى و فراز و نشیب آن دست او را مى‏گیرد.

      اگر بخواهیم نقش نماز را در طول زندگى به چیزى تشبیه کنیم، باید بگوییم: نماز همانند چراغ‏هایى نورانى در مسیرى تاریک و ظلمانى و پیچ در پیچ است که انسان را به پیمودن راه اصلى و منحرف نگشتن و اسیر غول بیابان نشدن دعوت مى‏کند. این چراغ‏ها باید همواره روشن باشد وگرنه آدمى ممکن است در مرحله‏اى به بیراهه‏اى بیفتد و چه بسا بازگشت از آن میسر نباشد. فلسفه اصلى نماز و دیگر عبادات همین است. بدون نماز و عبادت انسان تربیت نمى‏شود و توان لازم را براى پیمودن راه کمال نمى‏یابد.

نماز، وسیله­ای برای برقراری ارتباط خاص با خدای یکتاست. وقتی در روز حداقل پنج بار با خدای خود ـ که سرچشمه­ی همه­ی خوبیهاست ـ ارتباط خاص برقرار کردیم، با او انس گرفته و خود به خود رنگ و بوی او را خواهیم گرفت.  

خداوند متعال عزیز و شکست ناپذیر است و ما هم با برقراری ارتباط خاص با او، به عزت و کرامت نفس دست پیدا می­کنیم.  

خداوند رحمت نامتناهی است، و ما با برقراری ارتباط خاص با او به آرامش و اطمینان قلب می­رسیم.

خداوند قادر هستی است و ما با برقراری ارتباط با او از همه­ی دنیا دل می­کنیم و تنها به او امید می­بندیم.

خداوند زیباترین موجود عالم هستی و ما با برقراری ارتباط خاص با او در می­یابیم که به غیر از او به کسی دل نبندیم و عشق و محبت اصلی خود را برای او قرار دهیم. «وَ الَّذینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّه‏ ؛ و اهل ایمان خدا را بیشتر دوست دارند». (سوره­ی بقره آیه­ی 165)



[ شنبه 90/2/3 ] [ 11:47 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / وظیفه ما در قبال انحراف دوستانمان چیست؟

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

یکی از دوستان قدیمی من به تازگی دوست جدیدی پیدا کرده و به واسطه­ی او اهل دوستی با جنس مخالف شده. حالا وظیفه­ی من چیست؟

سلام بر شما

درست است که شما نگران دوست خود هستید، اما قبل از هر چیزی باید مراقب خود باشید. همنشینی با دیگران موجب می­شود تا ما هم به تدریج همانند آنها شویم و احساس کنیم کارهای زشتی که انجام می­دهند چندان هم زشت نیست و ممکن است که حتی اشکالی نداشت باشد. پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) هم در این رابطه می­فرمایند: انسان بر دین رفیق و همنشین خود است.  )وسائل الشیعه، ج 4، ص 207  (

به همین دلیل شما باید رفیق اصلی خود را کسی قرار دهید که از شما بالاتر بوده و یا لااقل همانند شما باشد. کسی که شما را به بندگی خداوند و محبت به اهل بیت (علیهم­السلام) دعوت کرده و اشتباهاتتان را به شما گوشزد نماید. اینجاست که اطمینان دارید در دوستی خود مبتلا به مشکلی نخواهید شد.  

حال اگر می­بینید قدرت راهنمایی دوست قدیمی خود را هم دارید او را رها نکنید. می­توانید گاهی اوقات او را نصیحت کنید و از سرنوشت بد کسانی که در این راه افتادند برایش بگویید. به او بگویید تنها راهی که انسان را به سعادت و خوشبختی می­رساند و به اوآرامش می­دهد راه نورانی خداست. اما گناه و معصیت در واقع بی­راهه­هایی هستند که انسان را روز به روز از راه خدا دورتر کرده و موجب افتادن او در دره­­های وحشتناک اضطراب و سرگردانی است.

برای پیدا کردن دوست خوب عمل به نکات زیر موثر است:

1- با دیگران خوش‏سخن باشید.

2- نرم‏خویى را فراموش نکنید.

3- کلمات محبت آمیز را تکیه کلام خود قرار دهید.

4- گذشت داشته باشید.

6- نیکوکارى و کمک به دیگران

امیدوارم خداوند توفیق انتخاب بهترین و پاکترین دوستان را به شما عطا فرماید.    

در پایان از ارتباط شما با این مرکز تشکر می کنیم. منتظر سؤالات بعدی شما هستیم. 



[ شنبه 90/2/3 ] [ 11:45 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / گاهی اوقات خود ارضایی می کنم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

من گاهی وقت ها به دلیل عکس های ناجور خود ارضایی می کنم. می خواهم ترک کنم چکار کنم و چگونه توبه کنم؟

سلام بر شما

گاهی اوقات خبرهای تأسف باری از فساد اخلاقی عده­ای می­شنویم که زندگی و آبروی خود را به یکباره از دست داده و حیثیت خانوادگی خود را لکه دار کرده­اند. این نوع آبروریزی­ها، یک شبه دامن انسان را نمی­گیرد؛ بلکه علت آن همین گناهانی است که در خلوت انجام می­داده­ است.

شما که با دیدن این نوع عکسها خود را در فضایی شهوانی و گناه آلود قرار می­دهید، آمادگی پذیرش گناه­های دیگر را هم در خود تقویت کرده و خود را در لبه­ی پرتگاه سقوط قرار داده­اید. به همین دلیل خیلی زود به داد خود برسید که خود را از این حالت نجات دهید.

 برای رهایی از این مشکل به نکات ذیل توجه فرمایید:

1. ممکن است با کسانی معاشرت دارید که با رفتارشان شما را در فضای منفی و گناه آلود قرار داده و ترغیب به گناه می­کنند. لذا در مورد رفقا و همنشین­های خود تجدید نظر کرده و با کسانی معاشرت داشته باشید که شما را به یاد خدا بیندازند و زشتی گناه را در وجود شما از بین ببرند.

2.  علت این که اسلام شنیدن برخی از موسیقی­ها را حرام کرده این است که شما را از فضای معنوی خارج کرده و در فضای شیطانی و شهوانی قرار می­دهد. موسیقی، دل شما را به هر سویی می­برد و موجب می­شود تا کنترل افکار و خواسته­های شما از دستتان خارج شده و در مواجهه با گناه هم نتوانید آن را کنترل کنید. لذا از شنیدن چنین موسیقی­هایی اجتناب کنید.  

3.  همه­ی ما انسانها نیازمند به یاد خدا و معنویت هستیم. یاد خدا در واقع غذای روح ماست که ما را به آرامش حقیقی می­رساند. برای این منظور از مطالعه­ی کتابهای اخلاقی غفلت نفرمایید و سعی کنید هر هفته لااقل یکبار به یک سخنرانی اخلاقی گوش دهید. (رادیو معارف ساعت یک بعد از ظهر سخنرانی اخلاقی پخش می­کند)  

4.  در روایات از نماز به عنوان ستون دین یاد شده است. کسی که نماز خود را ترک می­کند یا در خواندن آن کاهلی می­کند، در واقع ستون دین خود را از جا کشیده و خانه­ی دین خود را خراب کرده است. مراقب باشید که در سخت­ترین شرایط هم نماز را ترک نکنید و بدانید که ترک عمدی نماز موجب می­شود تا خانه­ی دین خراب شده و تمام اعمال صالحی که در گذشته انجام داده­اید حبط شود. شخصی در زمان پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) نماز می­خواند اما اهل فساد و فحشا بود. وقتی خبر او به پیامبر رسید، حضرت فرمودند: «نمازش نجاتش می­دهد»! دیگران که مراقب آن جوان فاسد بودند می­گویند بعدها دیدیم که آن جوان دست از گناه خود کشیده است.        

5.  برخی از گناهانی که انجام می­دهیم ممکن است ریشه در اشتباه­های دیگر ما داشته باشد. یعنی ممکن است شما احترام پدر و مادر خود را نگه نمی­دارید و در مقابل هم خداوند توفیق توبه را از شما می­گیرد. لذا سعی کنید حق آنها را ادا کنید و در مقابل آنها با تواضع و فروتنی رفتار کنید.  

امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق باشید و بتواندی با توکل بر خداوند و سعی و کوشش خود از این گناه رهایی یابید.



[ پنج شنبه 90/2/1 ] [ 7:28 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

پرسمان / اخلاقم با پدر و مادرم خیلی تند است

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اخلاق من نسبت به پدر و مادرم خیلی تند است زیرا گاهی اوقات چیزی را میخواهم انجام نمیدهند باعث می شود محبت من نسبت به آنها کم شود. نمی دانم چکار کنم؟

سلام بر شما

خدمت به پدر و مادر از بهترین خصلتهای یک انسان است. وقتی شما به والدین خود خدمت می­کنید، نه تنها عمرتان طولانی می­گردد و روزی­تان زیاد می­شود، بلکه زمینه­ی بخشش گناهان گذشته­ی شما را هم فراهم می­آورد.

برای این که بتوانید به پدر و مادر خود احترام بگذارید باید دو اصل را رعایت فرمایید. اصل «محبت» و اصل «احترام».

برای موفقیت در «اصل محبت»، مراقب افکار خود باشید و خاطرات منفی را در ذهن خود پرورش ندهید. پدر و مادر شما را به دنیا آورده­ و برای شما زحمتهای بسیار زیادی کشیده­اند. دوران طاقت فرسای باردای و سختی­های وضع حمل، برای مادر و نیز کار بیرون از خانه­ی پدر، کافیست که یک عمر مدیون محبت و فداکاری آنها باشید. با همین دید به چهره­ی آنها نگاه کنید و بدانید که این نگاه برای شما عبادت است و موجب تقویت بیشتر مهر و محبت شما به آنها خواهد شد.

برای موفقیت در «اصل احترام» خوب است به یاد داشته باشیم که پدر و مادر، حق بزرگی به گردن ما دارند و به همین خاطر باید احترام آنها را رعایت کنیم. ما معمولا احترام غریبه­ها را به خوبی حفظ می­کنیم و سعی می­کنیم در مواجهه با آنها رعایت ادب را داشته و توقع خود را هم پایین بیاوریم. به عنوان مثال وقتی خانم مدیر به منزل شما بیاید رفتار شما کاملا تغییر خواهد کرد و مراقب هستید که رفتار اشتباهی از شما سر نزند؛ اما چرا در برابر پدر و مادر اینگونه نیستیم؟! می­دانید اگر در برابر پدر و مادر اینگونه بودید به خاطر این کار از بندگان خوب خداوند به شمار می­رفتید و غرق در دریای رحمت او می­شدید؟ برای این که بتوانید به والدین خود با دید احترام نگاه کنید، تصور کنید که آنها غریبه هستند. حال با در نظر گرفتن این تصور با آنها رفتار کنید. چه می­بینید؟ قطعا می­بینید که انتظارتان از آنها فوق العاده پایین آمده و به جای این که روحیه­ی دستوری در شما حاکم باشد، روحیه­ی تکریم والدین و طاعت پذیری از آنها در شما تقویت شده است.

نکته دیگری که گفته اید این که چیزی را از آنها می خواهید انجام نمی دهند. ما اطلاع نداریم وضعیت اقتصادی خانواده شما چگونه است. اما شاید برخی موارد علت مخالفت آنها همین علت باشد. در این موارد باید مراعات حال آنها را نمود. در مواردی نیز ممکن است برخی مصلحتها را در نظر بگیرند که مطمئن باشید آنها خیر و صلاح شما را می خواهند. بدانید دلسوزتر از آنها برای شما کسی نیست. ممکن است در برخی موارد رفتار آنها برای شما قابل درک و تحمل نباشد. ولی سعی کنید با محبت و احترام اعتماد آنها را به خود جلب کنید. در آخر این روایت را به شما هدیه می کنیم:

مردی مادر پیر و ناتوان خود را بر دوش گرفته و به طواف مشغول بود. در همین هنگام خدمت پیامبر(  &  ) رسید و عرض کرد: آیا حق مادرم را این سان ادا کرده ام؟ پیامبر فرمود:‌ "نه، حتی یک نفس او را جبران نکرده ای".( تفسیر نمونه،‌ج 26، ص 333.)



[ پنج شنبه 90/2/1 ] [ 7:19 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]
.::.

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 36
بازدید دیروز: 231
کل بازدیدها: 2366277

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]