مکافات عمل
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
در کتاب کیمیای محبت آمده است که آیت الله فهری از آقای سید محمد رضا کشفی نقل میکند که: در همسایگی او قصابی بود که پسرش دل درد شدید گرفته و به آقای کشفی متوسل میشود. آقای کشفی او را به جناب شیخ رجبعلی خیاط ارجاع میدهد. اما شیخ به قصاب میگوید: گوسالهای را در مقابل چشم مادرش ذبح کردهای، بنابراین درد پسرت علاج ندارد.
چند نکته
1. هر عملی بازتابی دارد و هیچ توفیق یا سلب توفیقی اتفاقی نیست. اگر میبینیم شخصی به یکباره از گناه دست کشید و در جادهی عبودیت گام نهاد، حتما چنین عنایت و توفیقی ریشه در اعمال گذشتهاش دارد. بنابراین اگر خدای ناکرده در ترک کار زشتی موفق نیستیم، لااقل دیگر خصلتهای خوب خود را کنار نگذاریم. حتی اگر جوانی مبتلا به چشم چرانی شده و ـ مثلا ـ روزی ده بار به نامحرم نگاه میکند، حداقل چند مورد را به خاطر خدا ترک کند. چه بسا همین کار موجب شود که به کلی دست از چشم چرانی بکشد.
2. اگر اهل بندگی خدا هستیم، مغرور به ایمانمان نشویم و مراقب همهی اعمالمان باشیم. چه بسا یک رفتار زشت و به ظاهر کوچک موجب شود تا توفیق عبادت را از ما بگیرند و از راه بندگی خدا منحرف شویم.
3. هر وقت حادثهی ناگواری برای انسان رخ دارد باید نگاهی به گذشتهی خود بیندازد تا اگر کار اشتباهی داشت، آن را کنار بگذارد. در این صورت حوادث و اتفاقات ناگوار میتواند زمینهای باشد تا روز به روز خطاهایمان کمتر شود و به درگاه الهی تقرب پیدا کنیم.
4. اگر حادثهی ناگواری برای دیگران رخ داد، هرگز با سوء ظن برای آنها پرونده سازی نکرده و آنها را متهم به گناه نکنیم. چرا که ممکن است علت بروز این حادثه برای او، صرفا امتحان الهی باشد.