روش صحیح برخورد با کودکی که حرف رکیک می زند
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
کودکی که حرف رکیک میزند!
سؤال: پسری پنج ساله دارم که حرف زشتی را یاد گرفته و مدام آن را تکرار میکند. این کار کودک موجب شرمندگی ما شده لذا از ترس اینکه مقابل فامیل چنین حرفی را تکرار کند، مدتی است که با اقوام رفت و آمد نمیکنیم. به نظر شما چه کار کنیم؟
سلام بر شما / شما باید مراقب باشید که نسبت به این حرف کودکتان حساسیت بیش از اندازه به خرج ندهید. کودک شما در واقع چیزی از زشتی و قبح این کار نمیداند و فقط از روی عادت است که چنین لفظی را بر زبان جاری میکند. حال اگر بخواهید بیش از اندازه حساسیت نشان دهید از روی شیطنت هم که شده دوست دارد گاهی اوقات این لفظ را به کار گیرد تا شما را متوجه خود کند.
برای این منظور به امور ذیل توجه فرمایید:
توجه به کودک: ممکن است مورد توجه کافی اطرافیان خود قرار نگرفته. به عنوان مثال ممکن است ایشان خواهر یا برادر کوچکتری پیدا کرده و به خاطر توجه افراد خانواده به او خود را در انزوا میبیند. چنین کودکانی با کارهای مختلف ـ ولو کارهای غیر متعارف ـ در صدد هستند تا توجه اطرافیان را به خود جلب کنند. پس به او و نیازهایش توجه کافی داشته و نگذارید بیش از این در تنهایی بماند.
محبت به کودک: کودک خود را دوست داشته باشید و دست نوازش خود را بر سر او بکشید. سعی کنید وقت خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید مقداری از روز را در بازی کردن با کودک خود سپری نمایید.
روش تغافل: در این روش به جای آنکه مدام به کودکتان بگویید این کار بد است و نباید چنین لفظی را به کار گیرد سعی کنید ذهن او را متوجه لفظ یا کار دیگری کنید تا این کلمه را به کار نبرد.
تذکر آرام و منطقی: به جای آنکه با کودکتان به شدتن رفتار کنید و او را بدون علت حساس نمایید. به آرامی و بدون دست پاچگی به او بگویید عزیزم! این حرفی که شما میزنید مال بچههای خوب نیست. وقتی اینجوری بگی خدا دوستت نداره و بابا و مامان هم ناراحت مشن. حالا بهتر نیست که دیگه از این حرفا نزنی؟!
روش جایگزین: ممکن است کودک شما عادت کرده باشد که در شرایط خاص مثلا هنگامی که هیجانی شده این فظ را به کار گیرد. در این صورت میتوانید از لظ جایگزین استفاده کنید. مثلا کودک شما دوست دارد هنگام دیدن صحنهی گل زدن فوتبال به نوعی هیجان و احساسات خود را نشان دهد. در این صورت به جای آنکه صرفا به او بگویید چنین حرفی را نزند. میتوانید کنار او بنشینید و وقتی آن فضای هیجانی پیش آمد، شما هم با حالت هیجان، لفظ دیگری به کار گیرید. کودک شما وقتی میبیند پدر و مادر با او هماهنگ هستند و لفظ خاصی و در عین حال جالبی را به کار میبرند خود به خود دست از لفظ خود برمیدارد و لفظ مورد نظر شما را به کار میگیرد.