هشدار به مادرها ! خیال فرزندتان را از اقتدار پدری راحت نکنید
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
وقتی مادر متوجه انحراف رفتاری فرزند خود میشود چه باید بکند؟
در چنین مواقعی مراقب باشید که خیال فرزند را از ناحیهی اقتدار پدری ایمن نکنید. اگر چنین کردید شکاف بزرگی در خانه ایجاد شده و بچهها با خیال راحت به کارهای زشت خود ادامه میدهند. آنها میبینند مادر از بیان مشکل آنها به پدر واهمه دارد به همین دلیل روز به روز جری تر شده و با سوء استفاده از عاطفهی مادری به کار زشت خود ادامه میدهند.
روی همین اساس پدر و مادر در کار تربیت فرزند باید با یکدیگر هماهنگ باشند و چیزی را از یکدیگر مخفی نکنند.
یکی از مهمترین دلایل مادرها در بازگو نکردن مشکلات فرزندان به پدر، ترس از پرخاشگری بیش از حدّ او و بزرگتر شدن مشکل است. در این رابطه مناسب است که به توصیههای ذیل عمل شود:
1. مطرح کردن گام به گام مشکل. به عنوان مثال، اگر فرزندتان به وسیلهی موبایل با نامحرم ارتباط دارد، ابتدا به همسرتان بگویید: «مدتی است که فرزندمان زیاد با موبایل بازی میکنه. میترسم خدای ناکرده خطری تهدیدش کنه». حین گفتن مطلب مراقب رفتار ایشان باشید. اگر طبیعی بود در گام دوم مقدار دیگری از مشکل را هم بگویید اما اگر دیدید که رفتار شوهر طبیعی نیست، بیان گام دوم را به زمان دیگری بسپارید.
2. مطرح کردن مشکل تحت نظر یک کارشناس مذهبی.
3. مطرح کردن مشکل در شرایط مطلوب و با ادبیات مناسب. وقتی مرد در یک روز کاری سخت و یا یک روز گرم به خانه برمیگردد، آمادگی لازم برای شنیدن اینگونه مطالب را ندارد، باید بگذارید ساعتی بگذرد و ایشان استراحت لازم را داشته باشد. بعد از استراحت میتوانید به تدریج مشکل را با ایشان مطرح نمایید.
4. متذکر کردن شوهر در مورد پیامدهای برخوردهای نامناسب قبلی.
5. ارائهی راهکار مناسب. یکی از علل پرخاشگری، احساس عجز نسبت به حل مشکل است؛ لذا معمول افراد خیلی سریع برخورد فیزیکی را انتخاب میکنند. برای حل این مشکل ابتدا با یک مشاور مجرّب دینی صحبت کرده و راهکار مناسبی را بدست آورید. بعد هنگام طرح مشکل راهکار مناسب را به شوهر ارائه دهید تا فضایی دیگر برای ایشان ایجاد کرده باشید.
6. خانم احساسان شوهر را درک کند تا مرد احساس تنهایی نکند و در نتیجه عصبی نشود. وقتی که مرد به طور طبیعی غیرتی میشود شما نباید با بیان الفاظی که دال بر بی اهمیت بودن کار فرزندتان است او را تنها بگذارید. در چنین حالتی مرد به جای آنکه شما را همراه خود ببیند، گمان میکند شما در تقابل با او بوده و به عمق مشکل واقف نشدهاید. روی همین اساس دیگر به حرفهای شما اهمیتی نداده و در صدد برمیآید تا به شخصه مشکل را حل کند.
7. سعی کنید هنگام مطرح کردن مشکل، فرزندتان در منزل نباشد تا در این فرصت زمانی پدر بیشتر فکر کرده و از حالت هیجان و پرخاشگری خارج شود.
ذکر دو نکته
1. حدود هفتاد درصد از کار تربیتی فرزند به عهدهی مادر است و بقیه به عهدهی پدر. مادر با عاطفهی خود و پدر با اقتدارش سکان دار کشتی خانوده هستند. اما توجه داشته باشیم که اگر اقتدار پدری در کار نباشد این هفتاد درصد از سهم تربیتی مادر هم بیاثر خواهد بود.
2. اگر فرزندتان خودش مشکل را با شما مطرح کرده و از این که پدر با خبر شود شرم دارد. سعی کنید این موضوع را به عنوان رازی بین خود و فرزندتان حفظ کنید. این کار موجب میشود تا فرزندتان به شما اطمینان داشته باشد و به پنهان کاری روی نیاورد. منتهی تا وقتی که مطمئن باشید خودتان به تنهایی ـ بدون مشورت با همسر ـ از عهدهی حل مشکل بیرون میآیید. اما اگر دیدید که فرزند شما دست از مشکل خود برنمیدارد و از این که مطمئن است شما موضوع را با پدرش در میان نمیگذارید سوء استفاده میکند باید به گونهای صحیح پدر را از اصل موضوع مطلع سازید.
لازم به ذکر است که باید قبل از اطلاع یک بار به فرزندتان هشدار دهید و به او مهلت دهید که دست از کار خود بکشد. اگر دیدید دست بردار نیست بدونه هیچ گونه اغماضی موضوع را با همسرتان مطرح نمایید.
ادامه دارد . . .