جایگاه علمی حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) ا
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
جایگاه علمی حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) از زبان موسی بن جعفر (علیه السلام)
یکی از فضایل حضرت فاطمهی زهرا «سلام الله علیها» این است که پیامبر اکرم «صلّی الله علیه و آله» درموارد متعدّد، در شأن او فرمود: فَداها اَبُوها؛ پدرش به فدایش باد» این تعبیر بیانگر اوج مقام حضرت زهرا «سلام الله علیها» است. اما در مورد حضرت معصومه «سلام الله علیها» نیز این مطلب از پدرش امام موسی کاظم «علیه السلام» روایت شده است.
آیت الله مُستَنبِط از کتا ب «کَشف اللَّئالی» که تألیف دا شمند محقق «صالح بن عرندس» دانشمند قرن نهم هجری میباشد، چنین نقل میکند: در زمان امام موسی کا ظم «علیه السلام»، جمعی از شیعیان برای دریافت پاسخ سؤالهای خود، وارد مدینه شدند تا به محضر آن حضرت برسند و سؤالات خود را مطرح نمایند. وقتی که آنها به مدینه رسیدند حضرت در مسافرت بود، نظر به اینکه آنها مجبور به بازگشت بودند، پرسشهای خود را نوشتند و به افراد خا نوادهی امام تحویل دادند تا در سفر بعد، جواب آن را دریافت کنند. مدتی بعد هنگام خداحافظی دیدند حضرت معصومه «سلام الله علیها» پاسخ سؤالات آنها را نوشته و آماده کرده است، آنها شادمان شده و آن پاسخها را دریافت کردند و به سوی وطن خود رهسپار شدند، در مسیر بازگشت به امام کا ظم «علیه السلام» برخوردند، و ماجرا را به عرض آن حضرت رساندند، امام آن نوشتهها را طلبیده و مطالعه کرد. و هنگامی که پاسخهای حضرت معصومه «سلام الله علیها» را درست دید سه بار فرمود: «فَدا ها أبوها؛ پدرش به فدایش باد»
حضرت معصومه «سلام الله علیها» در سال 173 متولد شد و پدرش امام موسی بن جعفر در سال 183 هجری قمری در زندان به شهادت رسید، و با توجه به اینکه کمترین مدت زندان امام چهار سال بود، پس حضرت معصومه «سلام الله علیها» هنگام جواب دادن به سؤالات بیش از شش سال از عمر شریفش نگذشته بود، و ممکن است که در هنگام جواب دادن به نامه ها، سنّ ایشان کمتر از شش سال بوده باشد.