آیین ازدواج (12) تناسب سنی در ازدواج
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
تناسب در ازدواج
(6) تناسب سنی:ازدواج، همفکری و همراهی زن و مرد با یکدیگر است. همین همفکری میطلبد تا زن و مرد از جهت سنی با یکدیگر تناسب قابل قبولی داشته باشند. اصولا خانمها زودتر از آقایان به رشد اجتماعی دست پیدا میکنند. روی همین اساس دختر خانم برای ازدواج، آقا پسری را هم فکر خود میداند که از جهت سنی مقداری از او بزرگتر باشد. حتی در صحبتهایی که از برخی دختر خانمها شنیدهام میبینم که مثلا میگویند: «پسرری به خواستگاری من آمده که هنوز بچه است. او بیست سال بیشتر ندارد». وقتی از سن خودش میپرسم میبینم خودش هم بیست ساله است. یعنی دختر خانم متوجه میشود که پسری میتواند او را درک کرده و با او همراهی داشته باشد که قدری بزرگتر از خودش باشد.
مطلب بعد این است که اصولا خانمها دوست دارند در زندگی به یک مرد تکیه کنند و به این تکیهگاه خود هم افتخار میکنند. در مقابل آقایان هم دوست دارند در خانواده اقتدار مردانه داشته و تکیهگاه همسر خود باشند. این قانون، نه یک قانون بشری! بلکه قانون خلقت انسان است. همین قانون اقتضا میکند که زن، مردی را به عنوان تکیهگاه قبول کند که تجربهی بیشتری از او داشته باشد تا بتواند به راحتی در طوفانهای زندگی به او پناه ببرد. همهی این موارد اقتضا دارد که در ازدواج مرد از جهت سنّی قدری بزرگتر از زن باشد.
ذکر چند نکته:
1. اگر خانم بزرگتر از آقا باشد، ممکن است در روند زندگی با مشکلات ذیل مواجه شوند.
خانم نتواند مرد را تکیهگاه خوبی برای خود ببیند و به تدریج احساس کند که او مرد مورد علاقهاش نبوده و جذابت چندانی ندارد.
مرد احساس کند در این بستر نمیتواند اقتدار مردانهی خود را به نمایش بگذارد. همین احساس مرد موجب میشود تا به ابراز عقیدهی همسر خود با دید منفی نگریسته و گمان میکند همسرش جایگاه او را در خانه قبول ندارد. همچنین موجب میشود تا بدون جهت در مقابل رفتارهای همسرش موضعگیری کند در برابر سلیقهها و رفتارهای او ساز مخالف بنوازد. چنین رفتارهایی در واقع رفتاری واکنشی است که در برابر نگرانی مرد از احتمال به خطر افتادن اقتدارش بروز پیدا میکند.
2. البته اگر دختر و پسری از جهات دیگر با یکدیگر سنخیت داشتند؛ اما از جهت سنی هم سن و سال بودند یا اینکه مثلا دختر یک سال از پسر بزرگتر بود، میتوانند با یکدیگر زندگی کنند. اما ممکن است مشکلات کوچکی سر راه آنها قرار گیرد که باید آمادگی لازم برای مواجهه با آنها را داشته باشند.
3. اختلاف سنی زیاد میان زن و شوهر به هیچ وجه قابل قبول نیست. به عنوان مثال اگر مرد، خانمی را به همسری انتخاب نماید که پنج سال بزرگتر از او باشد، به طور قطع در روند زندگی با مشکل مواجه خواهند شد. علاوه بر مشکلاتی که ذکر شد مشکل دیگر آن است که مرد از یک طرف میبیند با خانمی ازدواج کرده که پنج سال از او بزرگتر است و از طرف دیگر میبیند که هم سن و سالهای او با خانمی ازدواج کردهاند که ـ مثلا ـ پنج سال کوچکتر از آنهاست. یعنی در واقع با خانمی ازدواج کرده و ده سال از خانم دلخواهش بزگتر است. هر چه سن آنها بالاتر میرود این اختلاف سنی نمود بیشتری پیدا میکند و مرد را در تداوم زندگی دچار تردید مینماید.
«««مطلب قبلی مطلب اوّل مطلب بعدی»»»