آیین ازدواج (16) برخی از موانع انتخاب همسر متناسب
بسم الله الرحمن الرحیم
موانع انتخاب همسر متناسب در ازدواج
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
(1) فضای نامناسب مجلس خواستگاری (قبلا اشاره شد)
(2) ازدواج موقت برای شناخت بیشتر (قبلا اشاره شد)
(3) نوع صحبتهای مجلس خواستگاری:در مجلس خواستگاری اگر طرف مقابل به جای معرفی خود و سؤال از شما، رو به درد دل آورد ممکن است این درد دلها موجب برقراری علقهی عاطفی میان شما گردد و به خاطر حس ترحم تصمیم به ازدواج با او بگیرید. (یکی از ویژگیهای درددل ایجاد علقهی عاطفی میان طرفین است)
(4) عجله در انتخاب همسر: برخی از جوانها اصولا در انتخابهای خود عجول و کمدقت هستند. مثلا وقتی قصد دارند به محض دیدن اولین گزینه دست به جیب میشوند و آن را خریداری میکنند و بعد از خرید با دیدن گزینههای دیگر از کار خود پشیمان میشوند. چنین جوانهایی باید توجه داشته باشند که ازدواج خرید لباس نیست که اگر مورد پسند نبود آن را کنار بگذارید. به همین دلیل با شناختی که از خود دارید مراقب باشید که چنین اشتباهی را در ازدواج خود تکرار نکنید.
(5) وسواس در انتخاب همسر: برخی از جوانها در انتخابهای خود تعادل را از دست داده و مبتلا به وسواس هستند. چنین جوانهایی هم بایدمراقب باشند تا ضمن انتخاب عاقلانه و با دقت حالت وسواسی خود را در ازدواج وارد نکنند. تا هم موجب آزار دیگران را فراهم نیاورند و هم خود را گرفتار نسازند. این جوانها نمیتوانند به تنهایی انتخاب داشته باشند. لذا برای خواستگاری با مشاورهای امین و مورد اطمینانی مشورت داشته باشند.
(6) یأس از انتخاب همسر مناسب: ممکن است برخی از جوانها که از خواستگارهای قبلی جواب «نه» شنیدهاند. به محض مواجهه با خواستگاری به پاسخ مثبت میدهد خسته شده و بدون چک کردن ملاکهای تناسب به او جواب مثبت دهند. در این زمینه توصیهی ما به والدین اینگونه جوانها این است که مراقب روحیات فرزندانشان باشند. لذا قبل از آن که خواستگارها با منزلشان بیایند در مورد آنها تحقیقی اجمالی داشته باشند و اگر دیدند ملاکهای اولیهی آنها را ندارد، به آنها پاسخ منفی دهند. همچنین وقتی والدین برای آقا پسر خود به خواستگاری میروند، سعی کنند جوان خود را از تعداد دفعات خواستگاری و پاسخ منفی آنها مطلع نسازند. همچنین توصیهی ما به جوانان عزیز و خانوادههایشان این است که در خواستگاریها مراقب باشید تا به طرف مقابل صدهی روحی نزنید. یعنی قبل از رفتن به خواستگاری تحقیقی ـ ولو اجمالی ـ داشته باشید و اگر دیدید ملاکهای اولیهی شما را ندارند بیجهت به خواستگاری نروید یا بیجهت کسی را برای خواستگاری نپذیرید.
(7) عدم توجه جامع به مصادیق مختلف تناسب: هر جوانی دوست دارد مناسبترین همسر را برای خود انتخاب نماید برای انتخاب همسر باید به همهی مصادیق همتایی توجه داشت. معمولا جوانهای عزیز که توجهی به این جامعیت ندارند در ذهن خود فقط به دنبال تطبیق مصادیقی میگردند از آنها خبر دارند. این جوانها بعد از انتخاب و شروع زندگی تازه متوجه میشوند که تناسبهای دیگری هم در ازدواج مطرح بوده و باید هنگام انتخاب همسر به انها هم توجه میکردند. اما کار از کار گذشته است.
برخی از مردم برای انتخاب همسر صرفا به محیط افراد و تجربهی خود اکتفا میکنند. به عنوان مثال خانمی میگفت: همین که مرد، مرد کار و تلاش باشد بس است. علت حرف این خانم آن بود که در محیط زندگی خود با چند نمونه زندگیهایی مواجه شده بود که شوهر آنها اهل کار نبودند و همسر را در تنگنا قرار میدادند. حالا این خانم که میبیند اگر همسر آن خانمها مرد کار و تلاش بوند عمده مشکلشان در زندگی حل است. خود نیز گمان میکند که برای انتخاب همسر صرفا باید متمرکز در همان مشکلاتی باشد که در محیط اطراف خود مشاهده میکند. لذا به محضی که دید خواستگارش چنین مشکلی ندارد سریع و بدون توجه به سایر مصادیق همتایی به او جواب مثبت میدهد. بعد میبیند که مشکلاتی دیگری در زندگی او سر باز کرد.
«««مطلب قبلی مطلب اوّل مطلب بعدی»»»