درس هایی از معاد (نشانه های قیامت)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
سلسله درسهایی از معاد
درس بیست و سوم: نشانههای قیامت.
در آستانهی قیامت حوادثی رخ میدهد که به «اشراط السّاعه» یعنی نشانههای قیامت مرسوم است. این امور در آخر الزمان پدیدار خواهد شد و وقوع آنها هم حتمی و مسلّم است. پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله)میفرماید: ده علامت است که پیش از قیامت باید پدید آید: «سفیانى»، «دجال»، «دُخان»، «دابة الارض»، «قیام قائم (علیهالسلام)»، «طلوع آفتاب از مغرب»، «فرود آمدن عیسى (علیهالسلام) از آسمان»، «فرو رفتن زمین در شرق»، «فرو رفتن زمین در جزیرة العرب» و «آتشى که در قلب شهر عدن بیرون مىآید و مردم را به سوی محشر سوق میدهد»: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلیاللهعلیهوآله): عَشْرٌ قَبْلَ السَّاعَةِ لَا بُدَّ مِنْهَا:السُّفْیَانِیُّ وَ الدَّجَّالُ وَ الدُّخَانُ وَ الدَّابَّةُ وَ خُرُوجُ الْقَائِمِ(علیهالسلام) وَ طُلُوعُ الشَّمْسِ مِنْ مَغْرِبِهَا وَ نُزُولُ عِیسَى (علیهالسلام) وَ خَسْفٌ بِالْمَشْرِقِ وَ خَسْفٌ بِجَزِیرَةِ الْعَرَبِ وَ نَارٌ تَخْرُجُ مِنْ قَعْرِ عَدَنٍ تَسُوقُ النَّاسَ إِلَى الْمَحْشَرِ.
لازم به ذکر است که در برخی روایتها به امور بیشتری به عنوان «اشراط الساعه» ذکر شده. از مشروحترین روایاتی که نشانههای قیامت را به گونهای گسترده بیان کرده حدیثی است از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) به نقل از ابن عباس که میگوید: ما با پیامبر اسلام در آخرین حج پیامبر بودیم. حضرت حلقهی در کعبه را گرفت و به ما فرمود: آیا شما را از نشانههای قیامت آگاه سازم؟ «ألا أُخبِرُکُم بِأشرَاط السَّاعَه» سلمان که در آن هنگام از همهی ما به پیامبر نزدیکتر بود عرض کرد: آری ای پیامبر خدا.
پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) فرمود: از نشانههای قیامت، ضایع کردن نماز، پیروی از خواستههای نفسانی، میل به هوا پرستی، گرامی داشتن ثروتمندان و فروختن دین به دنیاست. در این هنگام است که قلب مؤمن در درونش آب میشود، چنانکه نمک در آب، از این همه زشتیها که میبیبند و بر تغییر آن توانایی ندارد. سلمان عرض کرد: آیا چنین اموری واقع میشود ای پیامبر خدا؟! حضرت فرمود: آری سوگند به آن کس که جانم به دست او است ای سلمان. … (به علت طولانی بودن روایت از ادامهی آن خودداری میکنیم).[2]
پی نوشتها: . الغیبة (للطوسی)/ کتاب الغیبة للحجة، صفحهی436 ـ بحار الأنوار، جلد52، صفحهی209. [2] . تفسیر نورالثقلین، جلد5، صفحهی34.