وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

درس هایی از معاد (تکامل در قیامت)

بسم الله الرحمن الرحیم درسهایی از معاد / تکامل انسان در قیامت

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

سلسله درس­هایی از معاد

درس سی­ و هشتم: تکامل در قیامت

علاوه بر تکامل در عالم برزخ، عالم قیامت هم دار تکامل است. انتقال از عالم برزخ به عالم محشر هم حرکتی است تکاملی به سوی حق. روح با وارد شدن در این فصل جدید، چهره­ی اصلی خود را در مرتبه­ی بالاتری می­یابد، چرا که با هر انتقالی انسان به صورت اصلی خود نزدیک­تر و به کمالات از دست رفته­ی خویش در هنگام ورود به دنیا (سیر نزولی) نائل می­شود و به تدریج سعه­ی وجودی خود را در می­یابد و آماده­ی حضور و  زندگی در عالم آخرت می­شود.

در قیامت همه به سوی لقای الهی در حرکت هستند. اهل بهشت و خوبان به سوی فیض لقای مهر الهی در حرکت هستند و اهل جهنم و بدان هم به درکات لقای قهر الهی روانه­ هستند. مواقف قیامت برای زدوده شدن چهره­های دنیوی و کدورت­های حاصل از آن است. کسی که به سوی لقای مهر الهی در حرکت است، باید از همه­ی معایب و نقص­هایی که مانع نیل به چنین لقایی است برطرف گردد تا این­که قابلیت لازم جهت لقای حق برایش حاصل شده و رنگ خدایی بگیرد. انسان­های اهل نجات، به همان اندازه که در دنیا بیشتر رنگ الهی گرفته­ باشند، در آن­جا کمتر توقف دارند و به هر نسبت که از رنگ الهی دورتر باشند به همان میزان توقفشان در محشر بیشتر خواهد بود تا در نتیجه پاک و پرداخته شوند.  

تکامل در دنیا با تکامل در برزخ و آخرت متفاوت است. دنیا دار تکلیف و امتحان است و انسان­ها در آن از قوّه به سوی فعل حرکت می­کنند؛ اما با مرگ دیگر قوّه­ و استعدادی در انسان باقی نمی­ماند که نیاز به فعلیت داشته باشد. بعد از مرگ انسان فعلیت محض است، لذا حرکت تکاملی در دنیا ـ که همان حرکت از قوّه به فعل بود ـ در برزخ و آخرت به فعلیت محض و ثبوت تبدیل می­شود. عقاید و اعمالی که ما انسان­ها در دنیا داشته­ایم چارچوبه­ی شخصیتی ما را مشخّص می­کند و این چارچوبه دیگر قابل تغییر نیست. تکامل در برزخ و آخرت به معنای زدوده شدن آثار دینوی از چهره­ی انسان و تطبیق با عالم پس از آن است. مؤمن در سیر تکاملی خود به سوی لقای الهی در حرکت است، لذا با این تکامل حجاب­ها و کدورت­های حاصل از دنیا و رذایل اخلاقی­اش به تدریج زدوده می­گردد به لقای مهر خدای رحمان که سرچشمه­ی پاکی­ها است حرکت می­کند.  

امام خمینی (رَحِمَهُ­الله) می­فرماید: ترقی و تکامل در برزخ از سنخ ترق در دنیا نیست، زیرا دنیا دار حرکت جوهری و استکمال ذاتی و نفسی است، اما تکامل در دار آخرت به رفع حجاب­ها و کدورت­ها و اعراض جسمانی است که به وسیله­ی فشار قبر به وجود می­آید. 

پی نوشت:     . معاد از دید امام خمینی، صفحه­ی371 ـ به نقل از کتاب معاد از استاد طاهرزاده.

«««مطلب قبلی     مطلب اوّل     مطلب بعدی»»»

 



[ سه شنبه 91/4/20 ] [ 2:30 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 132
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 2364253

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]