وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

در زندان هم نماز بخوانید!

بسم الله الرحمن الرحیم

در زندان هم نماز بخوانید

برگرفته از کتاب پیوند جوان با نماز نوشته مدیر سایت 

گناه و معصیت، روح انسان را به بیماری می ­کشاند، و قلب سلیم وی را می ­میراند. از سوی دیگر، ذکر و یاد خداوند، غذای روح و مایه نشاط قلبی انسان است. پر واضح است که وقتی روح انسان به بیماری کشیده شد، و وقتی با معصیت خداوند، قلب سلیمش کشته شد، در آن زمان، نه تنها میلی به غذای روح ندارد، بلکه ممکن است، نسبت به آن هم احساس انزجار و بیگانگی داشته باشد.

کنار گذاردن غذای­ روح، آن هم در لحظات سخت بیماری، صدمات جبران ­ناپذیری به انسان وارد می ­کند، و روز به روز، بر ضعف و کسالت وی می ­افزاید.

کسانی که مبتلا به گناه و معصیت می ­شوند، هنگامی که به نمازمی ­ایستند، متوجه می­شوند که نه تنها احساسی نسبت به آن ندارند، بلکه با نماز و یاد خدا بیگانه­ هستند. 

»» ادامه مطلب»»



[ دوشنبه 93/10/15 ] [ 11:23 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

کلید درهای آسمان

بسم الله الرحمن الرحیم

کلید درهای آسمان

برگرفته از کتاب پیوند جوان با نماز ـ نوشته مدیر سایت 

کلید درهای آسمان خسته و کوفته از مسافرت یک ماهه برمی­گشتم. نیمه ­شب، پشت در خانه رسیدم. دوست داشتم استراحت مفصلی کنم و خستگی یک ­ماهه را از تن بیرون کنم. خواستم قفل در را باز کنم، اما هر چه گشتم، کلید را پیدا نمی ­کردم. تازه یادم افتاد که کلید، در خانه همسایه است و تمام شب را باید پشت در بگذرانم.

شب سختی بود. هنگام اذان صبح، چراغ ­های خانه همسایه روشن شد و مطمئن شدم که بیدار شده ­اند. جلو رفتم. درِ خانه را زدم و ضمن عذرخواهی از همسایه، از او تشکر کردم، که در طول این مدت، مراقب خانه بوده. سپس کلید خانه را از وی پس گرفتم و وارد خانه ­ام شدم. 

ورود به هر جایی، قانون و روش خاص خود را دارد. هر چند که آن ­جا خانه خود انسان باشد! ورود به آسمان ­های معنوی و قدم نهادن در عرصه سیر و سلوک هم، از این قانون، مستثنی نیست.

لحظه ­ای به اطراف خود نگاه کنیم! در این دنیای خاکی، افراد زیادی را می ­بینیم که بویی از معنویت استشمام نکرده­اند و پشت درهای معنویت به خواب رفته­ اند! افراد زیادی هستند که سرگردان کوچه و بازار دنیا هستند و هرگز نتوانسته­ اند در حریم امن الهی وارد شوند.

»» ادامه مطلب »»



[ دوشنبه 93/10/15 ] [ 10:58 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

سرزمین تاریکی ها ...

 بسم الله الرحمن الرحیم

سرزمین تاریکی ­ها  

برگرفته از کتاب پیوند جوان با نماز ـ نوشته مدیر سایت

روزی، پیامبری قوم خود را از سرزمین تاریکی ­ها عبور داد. به آن ­ها گفت: «ای مردم! هم اکنون که از این سرزمین تاریک عبور می ­کنید، در زیر پاهایتان چیزهایی قرار دارد. اگر از آن­ها بردارید پشیمان خواهید شد و اگر برندارید باز هم پشیمان خواهید شد.»

مردم، از آن سرزمین عبور کردند. گروهی چیزی برنداشتند. گروهی دیگر، یک ـ دو و چند قطعه از آن ­ها را برداشتند. وقتی از سرزمین تاریکی ­ها بیرون آمدند و به روشنایی رسیدند، با دیدن آن اشیاء، همگی مبهوت و پشیمان شدند. آن اشیاء چیزی نبود، جز، جواهراتی گران قیمت و ارزشمند!

کسانی که حتی یک قطعه هم برداشت نکرده بودند، آهی از نهاد کشیدند که ای کاش لااقل یکی از آن ­ها را برمی ­داشتند! کسانی که یکی برداشته بودند، آرزو می ­کردند که ای­ کاش دو قطعه برمی ­داشتند. کسانی که دو قطعه برداشته بودند، خویشتن را ملامت می ­کردند که ای کاش سه قطعه برمی ­داشتند! و خلاصه، همگی پشیمان و نادم شدند.

»» ادامه مطلب »» 



[ شنبه 93/9/29 ] [ 8:58 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

باغ زیبای زندگی ...

بسم الله الرحمن الرحیم

باغ زیبای زندگی  

بخشی از کتاب پیوند جوان با نماز ـ نوشته مدیر سایت

پادشاهی، به سه نفر دستور داد تا هر کدام به باغ میوه بروند. از میوه­ های مرغوب آن بچینند و با خود به قصر بیاورند. هر سه نفر، به سمت باغ رفتند و هر کدام به گوشه ­ای از باغ رفتند تا مشغول چیدن میوه شوند. نفر اول، با سعی و تلاش فراوان، سعی داشت بهترین و مرغوب ­ترین  میوه­ ها را بچیند و داخل گونی بگذارد. نفر دوم، هر میوه­ای که دستش  می­ رسید، داخل گونی می­ ریخت. نفر سوم هم که حوصل? چندانی برای چیدن میوه نداشت، در داخل باغ به استراحت و خوش ­گذرانی پرداخت. در آخرین لحظات هم، داخل گونی را پر از خار و خاشاک کرد و سپس روی آن را مقداری میوه چید، تا این­که کسی متوجه فریب­ کاری وی نشود. با خود می­ اندیشید که وقتی داخل قصر رفتیم و میوه­ ها را یک جا ریختیم، تقصیر را به گردن آن دو نفر می ­اندازم و خود را بی­ گناه جلوه می ­دهم.

>>ادامه مطلب»»



[ پنج شنبه 93/9/27 ] [ 4:33 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

جامع ترین تحقیق در رابطه با اربعین حسینی

بسم الله الرحمن الرحیم

برگرفته از کتاب ارزشمند «ثار الله» نوشته ی حضرت آیت الله عندلیب همدانی 

ب:

در این نوشتار به اثبات می رسد که کاروان پر افتخار کربلا، پس از بارزگشت از شام در همان اربعین اوّل به زیارت امام حسین (علیه السلام) رفتند.

«بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهال? و حیر? الضلال?»

«زیارت اربعین»

موضوع این نوشتار، بحثی است که از دیرباز بین مورخان و مقتل نگاران مطرح بوده و آن، اینکه آیا اهل بیت حسین (علیه‌السلام) در اولین اربعین شهادت، و در مسیر بازگشت از سفر اسارت، مزار پاک شهیدان را زیارت کرده‌اند یا نه؟

پیش از ورود به این مبحث، بیان سه نکته لازم است:

»»ادامه مطلب»»



[ پنج شنبه 93/9/20 ] [ 7:8 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

معرفی کتاب ««آشیانه مهر»» اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی

بسم الله الرحمن الرحیم

انتشارات: جامعه الزهراء (سلام الله علیها)  حوزه علمیه قم 

سال چاپ: پاییز 1393

مقدمه کتاب:

وقتی برای سخنرانی پیرامون موضوعات خانوادگی در برخی محافل شرکت می ­کنم،بسیار جالب است که شرکت کنندگان، با علاقه و اشتیاق ویژه­ای به مطالب گوش می ­دهند، و با نگاه ­های کنجکاو خود، مطالب مطرح شده را تأیید می ­کنند. همین علاقه نشان می­دهد که بسیاری از آقایان و خانم­ ها مشتاق شنیدن راه ­کارهایی برای زندگی بهتر و همچنین روش­ های کاربردی و عملی برای رفتار بهتر با همسر خود هستند.   

اگر اصول زندگی زناشویی و راه ­کارهای شگفت ­انگیز دینی، به خوبی تبیین می­شد، به جرأت می­توان گفت آمار نابسامانی ­های خانوادگی بسیار کمتر از آن چیزی بود که اکنون می­ بینیم. وقتی خانواده، سامان درستی یافت و در چارچوبه ­ی صحیح  خود قرار گرفت، زن و شوهر به آرامش مطلوبی می­ رسند، و جامعه هم از ثمرات مادّی و معنوی آن بهره­ ی قابل توجّهی خواهد برد. آرامش و نشاط فردی و اجتماعی، دقّت و نظم در محیط کار، بالا رفتن رشد علمی و فرهنگی کشور، تقویت حیا و عفّت، تربیت صحیح کودک و فواید ناشی از آن، و نیز ده ­ها و بلکه صدها فایده­ ی دیگر، از اموری هستند که از دل خانواده ­های ایده ­آل، به جامعه سرایت می­ کنند.  

کتاب «آشیانه ­ی مهر» در صدد است تا با ارائه­ ی راه ­کارهای علمی و عملی برای زوج ­های محترم، راهی نورانی مقابل آن­ ها قرار دهد، تا در بستر آن بتوانند به رشد و بالندگی، و نیز به تکامل اخلاقی و معنوی دست یابند، و بهترین و پاک­ترین زندگی­ ها را در کنار یکدیگر رقم بزنند. 

»»ادامه مطلب »»»



[ شنبه 93/9/15 ] [ 6:8 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

ایا جایگاه قران بالاتر از جایگاه اهل بیت است؟

بسم الله الرحمن الرحیم

سؤال:

سلام. لطف کنید بفرمایید آیا قرآن کریم از اهل بیت عصمت و طهارت برتر است؟

جواب:

سلام بر شما

آیت الله جوادی آملی در این رابطه می فرماید: 

در روایات اهل­ بیت (علیهم السلام) از قرآن کریم به عنوان «ثقل اکبر» و از اهل بیت عصمت و طهارت به عنوان «ثقل اصغر» یاد شده است.

البته این نوع تعبیرها، تنها ناظر به نشئ? دنیا و تکلیف است، چون در این نشئه، امامان معصوم (علیهم السلام) موظف هستند، برای صیانت از قرآن تا سر حد شهادت، فداکاری کنند.

ادامه مطلب»»



[ جمعه 93/9/14 ] [ 10:27 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

ایا دعای «اللهم عظم البلاء» بدون سند است؟

 بسم الله الرحمن الرحیم

سؤال:

سلام

اخیرا شخصی در رابطه با دعای «الهی عظم البلاء» اشکالی کرده که اولا سند دارد و ثانیا این دعا شرک است. دلیلش هم این است که در عا خطاب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) چنین آمده: «اکفیانی فانکما کافیان»؛ «مرا کفایت کنید که شما برای من کافی هستید».

جواب:

سلام بر شما

با تشکر از سؤالی که مطرح فرمودید.

اشکال اول: این دعا در کتاب های معتبر دعایی شیعه ذکر شده است. 

ادامه ی مطلب»»



[ جمعه 93/9/14 ] [ 7:28 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

منظو ر از رابع در زیارت عاشورا کیست؟

بسم الله الرحمن  الرحیم 

سؤال: منظور از رابع در زیارت عاشورا چه کسی است؟ اگر منظور معاویه است، با توجه به این که نام معاویه  در جای دیگر این زیارت به صورت صریح ذکر شده، چه دلیلی داشت که به عنوان رابع ذکر شود؟ 

جواب: هر چند که یکی از علل ذکر نکردن نام «اول»، «ثانی» و «ثالث» به دلیل تقیه بوده؛ اما علت دیگر آن، بیان سلسله علل وقوع حادث? عاشوراست.  

ادامه مطلب»»



[ دوشنبه 93/9/3 ] [ 7:28 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

آیا برائت علنی از دشمنان ولایت کار صحیحی است؟

بسم الله الرحمن الرحیم

هر چند که برائت از دشمنان خدا و معصومین (علیهم ­السلام) امری لازم و غیر قابل انکار بوده و عامل تقرب به درگاه الهی است؛ اما همواره باید مراقب نوع اظهار برائت بود، تا این­که موجب بروز مفسده نشود. اظهار برائت علنی و با ذکر نام آن هم در مورد افرادی که نسبت به آن ها حساسیت خاص وجود دارد، کار نادرستی است. 

ادامه مطلب»»



[ دوشنبه 93/9/3 ] [ 7:24 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]
[ مطالب جدیدتر ] .::. [ مطالب قدیمی‌تر ]

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 193
بازدید دیروز: 115
کل بازدیدها: 2367598

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]