پنجره ی شیطان
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید
پاسخ گویی به سؤالات جوانان (21)
سؤال: اگر جوانی در ذهن خود همیشه به نامحرم فکر کند و افکار بدی را از ذهن خود عبور دهد، آیا گناه کرده یا نه؟!
جواب: جوان عزیز! هر چند که فکر گناه، گناه نیست، اما زمینهساز بدی برای گناه است. تنها راه ورودی شیطان به مملکت وجودی ما حوزهی فکر و اندیشه است. یعنی شیطان در فکر ما وارده شده و با وسوسههای خود سعی دارد ما را به گناه و آلودگی بکشاند. حضرت علی (علیهالسلام) میفرمایند: «کسی که زیاد دربارهی گناهان فکر کند، گناهان، او را به سوی خود میکشانند».
کسانی که به یکباره آبروی خود را میریزند و مبتلا به گناهان بسیار بزرگ میشوند، یک شبه به این روزگاه سیاه و سخت نمینشینند، بلکه آنها در حوزهی فکر و اندیشه مدام به فکر گناه بوده و افکاری شهوانی داشتهاند. وقتی انسان اینگونه شد، به تدریج زشتی گناه و معصیت از ذهنش رنگ میبازد و اشتیاق گناه وجودش را فرا میگیرد. این افکار آمادگی پذیرش هر نوع فسادی را در انسان ایجاد کرده و در اوّلینهای امتحان الهی انسان را در درههای مخوف گناه میاندازد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: « بدترین چیزی که بعد از کسب حرام بر شما می ترسم، شهوت خفیه است؛ إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلى أُمَّتِی مِنْ بَعْدِی هذِهِ الْمَکَاسِبُ الْحَرَامُ، وَ الشَّهْوَةُالْخَفِیَّةِ.» افکار گناه آلود مهمترین امری است که موجب جایگیر شدن شهوت خفیه در درون انسان است.
پس مراقب باشید که افکار خود را از این امور خالی کنید و به جای حضور در فضای شیطانی، در فضایی معنوی و ملکوتی سیر کنید. و به جای غوطهور شدن در افکار نفسانی و شیطانی خاطرات خوب و معنوی را در ویترین ذهن خود قرار دهد. مطالعهی تاریخ و فضائل معصومین (علیهمالسلام)، مطالعهی کتابهایی که در حوزهی خصائص امام زمان (علیهالسلام) و تشرفات بزرگان به محضر حضرت نگاشته شده و نیز توجه به زندگینامهی علمای بزرگ، از جمله اموری هستند که میتوانید به عنوان خوراک فکری خود انتخاب کنید و با تداعی آنها در ذهن خود از نگرش شهوانی دست برداشته و به یمن و میمنت قدم در عرصهی زیبای معنویت بگذارید. انشاء الله