صد بار اگر توبه شکستی باز آی
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید
پاسخگویی به سؤالات جوانان (22)
سؤال: اگر کسی باشد که خیلی گناه کرده غیبت و .... ولی همیشه توبه بکند دوباره نتواند خود را اصلاح کند ولی سرش به سنگ خورده و بخواهد دیگر درست شود. آیا خدا او را قبول می کند و میگذارد که یکی از بندگانش باشد؟ دلم خیلی از خودم گرفته و می دونم هیچ کسی را غیر اون ندارم. به نظرتون من چیکار کنم؟
جواب:خداوند در آیهی 53 از سورهی مبارکهی زمر میفرماید: «بگو: اى بندگان من که بر زیان خویش اسراف کردهاید، از رحمت خدا مأیوس مشوید. زیرا خدا همه گناهان را مىآمرزد. اوست آمرزنده و مهربان.»
خداوند متعال خالق همهی ما انسان هاست. او مخلوقات خود را بسیار دوست میدارد و راضی نیست که هیچ کدام از آنها از درگاهش رانده شده و گرفتار عذاب جهنم شوند. به همین دلیل به بهانههای مختلف ما را به سوی خود میخواند و فرصتهای زیادی را فرا روی ما قرار میدهد تا راه توبه در پیش گیریم و از گناهان خود ابراز پشیمانی کنیم. مطمئن باشید که خداوند متعال مشتاق توبهی شما هم هست و دوست دارد شما را پاک از هرگونه گناه و معصیت ببیند تا در دنیا و آخرت سعادتمند شوید. خداوند به شما میگوید:
بـاز آی، باز آی، هر آنچه هستی بـاز آی
صـد بــار اگر توبــــــه شکستی بـاز آی!
ذکر چند نکته
1. اگر میخواهید خداوند توبهی شما را پذیرا باشد باید صداقت خود در بندگی او را به اثبات برسانید. به عنوان مثال اگر کسی به مادر خود حرف زشتی زد، زمانی مادر از او راضی میشود که علاوه بر ترک آن حرف زشت، هیچ رفتار زشت دیگری در حق مادر مرتکب نشود و از خدمت به مادر خود هم دریغ نکند. حال اگر در محضر خداوند کار خطایی انجام دادهاید و قصد دارید از آن توبه کنید، مراقب دیگر رفتارهای خود باشید. به همین دلیل تمام کارهای زشت خود را کنار بگذارید و اعمالی را که خداوند بر شما واجب کرده به خوبی انجام دهید. در این صورت صداقت خود در بندگی خداوند را به اثبات رسانده و انشاء الله موجبات خشنودی خداوند را هم فراهم آوردهاید.
2. توجه داشته باشید که اگر در توبهی خود بارها شکست خوردهاید، حتما مشکلی در رفتار شما وجود دارد. یعنی شما از گناه پشیمان میشوید، اما عامل گناه را از بین نمیبرید. پس خوب دقت کنید ببینید چه چیزی شما را وادار به انجام گناه میکند. آن را از بین ببرید تا دگر بار توبهی خود را نشکنید.
3. گاهی اوقات علت عدم موفقیت ما در توبه و رسیدن به قرب معنوی خداوند، بد اخلاقی و بی احترامی به نزدیکان و مخصوصا پدر و مادر است. مراقب باشید که احترام والدین خود را حفظ کرده و با محبتهای خود، رضایت قلبی آنها را بدست آورید. روزی جوانی نزد پیامبر اکرم رفته و عرض کرد: «یا رسول الله! هیچ گناهی نیست که انجام نداده باشم». حضرت فرمودند: «از والدینت کسی زنده هست»؟ آن جوان عرض کرد: «بله یا رسول الله! پدرم زنده است». حضررت فرمودند: «برو و به پدرت خدمت کن». وقتی جوان میرفت حضرت با تأسف فرمودند: «ای کاش مادرش زنده بود»!
این روایت گویای این مطلب است که احترام به والدین، کفاره و از بین برندهی گناهان بزرگ است و موجب جلب رجمت الهی میشود. پس تا میتوانید به والدین خود و مخصوصا مادر بیشتر محبت کنید.
4. شیطان قصد دارد شما را از رحمت حق نا امید کرده و با گناه همراه کند. پس هیچ گاه از رحمت خدای متعال ناامید نشوید و همواره او را پشت و پناه خود بدانید و در مشکلات و گرفتاریها به او تکیه کنید. هر چند که آلوده به گناه و معصیت باشید.
در پایان امیدوارم با تکیه بر الطاف الهی و توسل به امام زمان (علیهالسلام) بتوانید زندگی خوب و پر معنویتی داشته باشید.