چرا ارتباط با جنس مخالف اشکال دارد؟
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید
پاسخگویی به سؤالات جوانان (23)
سؤال: چرا مدام به ما میگویند با جنس مخالف ارتباط نداشته باشید؟!
جواب: خواهرم! توجه داشته باشید که اگر خداوند کاری را واجب کرده، برای آن بوده که آن کار نفع بسیار زیادی برای ما دارد و جهت رسیدن ما به کمالات اخلاقی لازم و ضروری است و متقابلا وقتی کاری را حرام کرده، بدین جهت بوده که انجام آن کار ضررهای بسیار بزرگی را برای ما در پی خواهد داشت.
همانگونه که نسخهی پزشک برای بیمار، ابراز لطف در حق بیمار است، و همانگونه که تکالیف معلم در مورد دانشآموز، جهت ترقی بیشتر او میباشد؛ دستورهای الهی هم لطف و رحمت اوست، تا بتوانیم با عمل کردن به آنها از انحراف و سرگردانی نجات پیدا کرده و در مسیر رشد و تعالی قدم بگذاریم.
یکی از اختلافهایی که در اصل خلقت زن و مرد وجود دارد، در رابطه با میزان برخورداری آنها از احساسات و عواطف است. خانمها بیش از آقایان از این نعمت خدادای برخوردار هستند. این ویژگی به حسب وظایف خاصی است که به عهدهی زن نهاده شده است. یکی از کاربردهای این ویژگی عاطفی زن، آن است که بتواند به همسر خود ابراز عشق و علاقه کرده و فضای خانواده را سرشار از محبت و صمیمیت نماید. این ویژگی عاطفی موجب میشود تا مرد مجذوب همسر خود شود و فضای خانواده را با هیچ فضای دیگری مقایسه نکند و آنجا را تنها پناهگاه خود در برابر مشکلات زندگی ببیند.
مطلب بعد این است که هر چیزی در جایگاه خود مفید و قابل استفاده است؛ روی همین اساس اگر از جایگاه خود خارج شود، ممکن است موجب ضرر و آسیب هم باشد. به عنوان مثال بنزین وقتی که در باک ماشین است مفید و قابل کارساز است اما وقتی که به جای باک ماشین آن را روی ماشین ریختیم، ممکن است موجب حریق و از بین رفتن خود ماشین باشد. عشق و علاقهای که یک خانم نسبت به جنس مخالف دارد، تنها در بستر ازدواج مفید خواهد بود، اما اگر دختر خانمی بخواهد این عشق و علاقه را به نامحرم ابراز نماید، ضرر و زیان جبران ناپذیری به روحیات زنانهی خود و زندگی زناشویی آیندهی خویش وارد کرده است. او با این کار سرمایهی عفّت و حیای خود را لکه دار میکند، سرمایهای که یکی از ارکان تحکیم بنیان خانواده و عامل تثبت محبّت خانم به همسر خویش است.
اگر دوست داریم روابطه دختر و پسر آزاد باشد باید این مطلب را برای همه جایز بدانیم. حال اگر یکی از همین پسرها که قبلا غیرت خود را کنار گذاشته و با نامحرم ارتباط برقرار کرده، با شما ازدواج کند، به دلیل آنکه با این رفتار خود به تنوع طلبی عادت کرده، نمیتواند در زندگی مشترک تنها به شما اکتفا کند و با خانم دیگری ابراز احساسات و عواطف نداشته باشد. در مشاورهها به دفعات با گلایهی خانمهای متأهلی مواجه میشویم که از ارتباط همسر خود با خانمهای دیگر شکایت میکنند. در گفتگوها با این نوع خانمها معمولا به این نتیجه میرسیم که عمدهی این آقایان در دروان مجردی هم با نامحرم ارتباط داشته و با آنها طرح دوستی میریختند!
این چند مورد تنها گوشهای از زیانهای ارتباط با جنس مخالف است.
جایگزین شدن فضای خانمان برانداز سوء ظنّ با فضای اعتماد و محبت! افتادن در دام فسادهای اخلاقی و رفتاری، افتادن در دام افراد شیاد و از خدا بیخبر، به خطر افتادن آبرو و حیثیت جوان، سستی و یا فروپاشی بنیان خانواده، افتادن در دام عشقهای مجازی و بر هم خوردن آرامش و راحتی، از جمله زیانهای این نوع روابط است.
حال خود قضاوت کنید! اگر در جامعهای دختر و پسر با خویشتن داری و تقوی، حریم خویشتن را حفظ کنند و تنها راه پاسخگویی به اینگونه نیازهای عاطفی را بستر ازدواج بدانند، بهتر از این نیست که با بیصبری، خود را در دام گناه و معصیت بیندازند و عمری را در آتش ندانم کاری خود بسوزند؟!
قرآن کریم که کتاب هدایت همهی بشریت است، نداشتن دوستیهای پنهانی با نامحرم را یکی از شرایط ازدواج با خانمها معرفی کرده و میفرماید: «فَانْکِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَ آتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَناتٍ غَیْرَ مُسافِحاتٍ وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدان»[1]
در جای دیگر هم خطاب به مردان میفرماید: با زنان پاکدامن مؤمن ازدواج کنید و خود نیز پاکدامن باشید و زناکار نبوده و اهل دوستیهای پنهانی و نامشروع نشوید: «وَ الْمُحْصَناتُ مِنَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْمُحْصَناتُ مِنَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ إِذا آتَیْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ مُحْصِنینَ غَیْرَ مُسافِحینَ وَ لا مُتَّخِذی أَخْدان».[2]
پی نوشتها: [1] . سورهی نساء، آیهی25. [2] . سورهی مائده، ایهی5.