راه غلبه بر عصبانیت
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید
پاسخگویی به سؤالات جوانان (25) راه غلبه بر عصبانیت
سؤال: بعضی از مواقع کارهایی انجام میدهم که بعدا از انجام آن کار واقعا احساس پشیمانی میکنم و با خودم عهد میبندم که دیگر این کار را تکرار نکنم، ولی نمیدانم چرا دوباره این کار را تکرار می کنم. مثلا با خواهر یا مادر یا کسی دیگر دعوا می کنم. لطفا دلیل آن را برایم توضیح دهید.
جواب: از این که نسبت به رفتار خود تا این اندازه دقت دارید و تصمیم به اصلاح و بهتر شدن دارید واقعاً جای خوشحالی دارد و مسلماً با این قصد و همت بلند موفق خواهید شد.
صحنهی بروز عصبانیت در واقع جلسهی امتحان الهی است. پر واضح است که موفقیت کامل در این آزمون الهی، مرهون تلاش و کوشش انسان در خارج از این جلسه است. برای این منظور به نکات ذیل توجه فرمایید:
1. سعی کنید برای سلیقهی دیگران هم ارزش قائل شوید، و اگر دیدید یکی از دوستان یا اعضای خانوادهی شما برای انجام کارها سلیقهی دیگری ارائه میدهد، به سلیقهی او احترام بگذارید و برای اعمال سلیقهی شخصی خود اصرار بیجا نداشته باشید.
2. سعی کنید انتقاد پذیری را در خود تقویت کنید و اجازه دهید دوستان و اعضای خانواد از کار شما انتقاد کنند. هنگام شنیدن انتقاد هم به دنبال فراهم کردن جواب برای منتقد نباشید، بلکه با محبت به حرفهای او گوش دهید و اگر دیدید انتقادش به جاست بدون این که رفتار یا گفتار خود را توجیه کنید، سخنش را بپذیرید و با او به مهربانی رفتار کنید.
3. اگر اطرافیان شما رفتار ناشایستی دارند و حرفهای غیر منطقی میزنند، سعی کنید هنگام انتقاد از آنها، ابتدا تعادل رفتاری خود را حفظ کنید و فقط به خاطر رفع این اشتباه از آنها انتقاد کنید. اگر دیدید انتقاد شما به خاطر انتقام گیری یا سرزنش آنهاست، هرگز انتقاد نکنید و چیزی در مورد اشتباهشان نگویید.
4. سعی کنید در زندگی خود ایثار گرانه رفتار کنید. یعنی تا جایی که امکان دارد از آسایش خود بگذرید تا دیگران در آسایش باشند. مثلا در خانه به دنبال میوهی بزرگتر، یا ظرف غذای بهتر نباشید، بلکه بگذارید یکی دیگر از آن استفاده کند و شما ـ بدون این که جلب توجه کنید ـ دست خود را به سوی میوهی کوچکتر یا ظرف غذایی که کمتر راغب دارد ببرید.
تمام رفتارهایی که گفته شد، شما در یک امر کمک میکند و آن از بین بردن منیِّت و خودمحوری است. اگر بتوانید به لطف الهی چنین کاری را به انجام برسانید، نه تنهای میتوانید در برابر حرفهای دیگران تمحل بیشتری داشته باشید و زود عصبانی نشوید؛ بلکه میتوانید در کنار گذاشتن گناهها و معصیتهای دیگر هم موفق باشید.
به امید آن روز!