شخصیت زن (1) زن در تمدن اسلامی و تمدن غربی
نگاه اسلام و غرب به شخصیت زن، دو نوع نگاه متفاوت است. اسلام با دید عاطفی به زن نگاه مینگرد و غرب با دید غریزی.
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
«نگاه اسلام به شخصیت زن»
با گذری کوتاه به روایتهای اهل بیت (علیهمالسلام) درمییابیم که نوع نگرش اسلام به شخصیت زن، نگرشی عاطفی و تکریمی است که با در نظر گرفتن شخصیت و ویژگیهای روحی اوست.
ذکر چند نمونه از این روایات:
1 ـ بهترین فرزندان شما دختران شما هستند. (سفینه البحار، ج2، ص684).
2ـ اگر چیزی از بیرون خریداری کردید و به خانه آوردید اوّل هدیهی دختران خود را بدهید و بعد از آن، به پسران خود بدهید، چرا که خشنود کردن دختران و دلجویی کردن از آنها ثواب بیشتری دارد. (وسائل الشیعه، ج15، ص227)
3 ـ به هر خانهای که در آن دختران سکونت دارند، در هر روز دوازده برکت و رحمت از جانب خداوند متعال نازل می شود. (مستدرک الوسائل، ج2، ص615)
4 ـ غضب خداوند برای هیچ گناهی مانند غضبی که در رابطه با رعایت نکردن حقّ زنان و کودکان میکند نیست. (وسائل الشیعه، ج15، ص202)
5 ـ یکی از نشانه های یُمن و برکت عروس آن است که نخستین نوزادی که به دنیا میآورد دختر باشد. (سفینه البحار، ج2، ص684)
«نگاه غرب به شخصیت زن»
با دقت در نوع نگرش غرب به شخصیت زن، در مییابیم که عمده نگاه غرب به شخصیت زن، نگاهی غریزی و جنسی است.
جامعهی غرب به بهانههای مختلف سعی بر آن دارد که جلوهگری زن را از چهار چوب خانواده بیرن آورد تا به امیال نفسانی مردها پاسخ گویند. در چنین بستری جای هیچگونه تعجب نیست که مردها به جای آن که با دید تکریمی به شخصیت زن بنگرند با دید غریزی و ابزاری به او نگاه کنند.
استفادهی گسترده از اندام زن و زیر سؤال بردن شخصیت انسانی این جنس در تولید فیلهای سینایی، تبلیغات تلویزیونی و ... از بهترین شواهد این مدعاست.
ادامه دارد ...
قسمت بعدی: http://andiseh57.parsiblog.com/1826209.htm