وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

اصل رعایت آداب و جاذبه ها

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید

اصول زندگی زناشویی (12) اصل رعایت آداب و جاذبه­ها

یکی از اصولی که باید در زندگی زناشویی مورد توجه قرار دارد، اصل رعایت آداب و جاذبه­ها است. نوع پوشش زن و مرد در کنار یکدیگر، پیرایش و نظافت و نوع رعایت آداب معاشرت، باید به گونه­ای باشد که برای همسر دل­نشین باشد، و موجب آزار و دل­سردی وی نگردد.

آداب و جاذبه ها

پیراستگی ظاهری و نوع پوشش لباس، از مصادیق این اصل به شمار می­روند. زن و شوهر از جاذبه­ی ظاهری لازم برای طرف مقابل خود بهره­مند هستند، منتهی به شرطی که جاذبه­های خدادادی خود را به نمایش بگذارند. آراستگی زن و شوهر در مقابل یکدیگر، موجب ایجاد محبت و صمیمت بیشتر در بین آن­ها، و نیز عامل تقویت استحکام در بنیان خانواده می­گردد. رسول اکرم (صلی­الله­علیه­وآله): «اگر زن خود را برای شوهرش نمی­آراست، بی­گمان در دل او جای نمی­گرفت».[1] آن حضرت در روایت دیگری می­فرماید: «مرد در برابر همسرش، همان وظیفه­ای را دارد که زن در برابر او دارد؛ یعنی خود را برای او بیاراید، همچنان که زنش، خود را برای او می­آراید؛ ولی نباید به گناه بیفتد».[2] نکته­ای که در این روایت قابل توجه است این است که آراستگی برای همسر نباید به گونه­ای باشد که، شأن اجتماعی انسان را زیر سؤال ببرد و یا این­که موجب مفسده و گناه شود. ممکن است مردی از همسرش توقّع داشته باشد تا با کم گذاشتن از حجاب اسلامی، زیبایی خود را در معرض نمایش نامحرم قرار دهد! و ممکن است خانمی از شوهرش بخواهد تا با پوشیدن لباس­­های غیر متعارف و جِلف در جامعه حضور پیدا کند، و نیز ممکن است به بهانه­ی آراستگی سر و صورت از او در خواست نماید تا محاسنش را کنار بگذارد و صورت خود را بتراشد!  

سعی کنید در انتخاب نوع لباس، ـ خصوصا لباس­هایی که در خانه می­پوشید ـ سلیقه و خواست همسر خود را هم مدّ نظر قرار دهید. در این مسأله تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد. هر کدام از آن­ها دوست دارند همسر خود را زیبا و دل­نشین ببینند و دوست دارند همسر خود را پاسخ­گوی نیازهای عاطفی خویش ببینند. شکل ظاهری لباس، جنس و رنگ آن، باید به گونه­ای باشد که جلوه­های زیبای شما را به همسر نشان دهد و پاسخ­گوی نیازهای وی باشد. سلیقه و خواست منطقی همسر خود را مدّ نظر قرار دهید و در خانه اصرار نداشته باشید تا لزوما مطابق با سلیقه­­ی خود لباس بپوشید و اعتنایی به سلیقه­ی همسر نکنید! ممکن است همسر شما از دید روانی رنگ خاصی را دوست نداشته باشد و نسبت به رنگ خاصی انس و علاقه داشته باشد. همچنین ممکن است همسرتان به هر دلیلی دوست داشته باشد، شما را در لباس خاصی ببیند و از دیدن شما لذت ببرد. در تلاش باشید تا با پافشاری بی­مورد در سلیقه­ی شخصی خود، درخواست همسرتان را روی زمین نگذارید.   

ممکن است شما تا پیش از این در خانواده­ای رشد کرده باشید که پدر و مادر اعتنایی به جلوه­های ظاهری خود نمی­کردند و آراستگی را پیشه­ی خود نمی­کردند. در این صورت مراقب باشید تا در دام سنت­های نادرست گرفتار نشوید و در تلاش باشید تا با شکستن سنت­های نادرست، آراستگی مقبولی برای همسر خود داشته باشید.

امام کاظم (علیه­السلام) می­فرماید: «آراسته بودن مرد برای زن، از عواملی است که بر پاکدامنی زن می­افزاید».[3] برخی از فسادهای اخلاقی که همچون آتشی خانمان­سوز بر دامن خانواده­ها می­افتد، به خاطر توجه نکردن به این اصل مهم و رها کردن پیراستگی ظاهری است. سعی کنید به موقع حمام بروید، عرق­های بدن را شستشو دهید و لباس­های آغشته به عرق را تعویض کنید، تا حق همسر خود را ادا کرده باشید. ممکن است قوّه­ی شامّه­ی شما ضعیف باشد، و یا این­که به بوی عرق خود عادت کرده باشید، اما همسر شما این­گونه نیست. لذا به خاطر او هم که شده، زیر پوش و دیگر لباس­های آغشته به عرق را تعویض کنید، و در اوّلین فرصت ممکن بدن خود را شستشو دهید.

رسول خدا (صلی­الله­علیه­وآله) می­فرماید: «لباس­های خود را بشویید، موهایتان را اصلاح کنید، مسواک بزنید، خود را آراسته کنید، و نظافت کنید؛ چرا که بنی اسرائیل این کارها را نمی­کردند در نتیجه زنانشان به زنا افتادند». [4] این روایت و امثال آن، تنها در خصوص آقایان نیست و شامل خانم­ها هم می­باشد. آقایانی هم هستند که به خاطر بی­دقتی خانم خود در رعایت نظافت شخصی و پیراستگی، در گناه و  معصیت گرفتار شده­اند.

توجه: بوی عرق برخی از مردم آن­چنان تند و بد بو است که کمتر کسی می­تواند، آن را تحمل نماید. این افراد باید به پزشک متخصص «قلب و عروق» و یا متخصص «داخلی» مراجعه کنند، تا با تجویز دارو، مشکل آن­ها را حل کنند.

مدائنی می­گوید نزد امام رضا (علیه­السلام) رفتم. دیدم که ایشان خضاب کرده است. گفتم قربانت شوم خضاب کردید؟! فرمود: «آری! خضاب کردن پاداش دارد. آیا نمی­دانید که سر و وضع مرتب داشتن، بر پاکدامنی زنان می­افزاید؟! آیا تو دوست داری که وقتی با سر و وضع نامرتب نزد همسرت می­روی، او را نیز مانند خودت ببینی؟». گفتم: نه. فرمود: «او نیز همین طور است».[5] توجه  داشته باشید که در این روایت، خضاب موضوعیتی ندارد، آن­چه موضوعیت دارد آراستگی مرد در مقابل همسر خود است؛ به گونه­ای که برای همسرش جذاب باشد.  

استفاده از بوی خوش و مطبوع هم وظیفه­ای است که زن و مرد باید از آن غافل نباشند. امیرالمؤمنین (علیه­السلام) می­فرماید: «زن مسلمان باید خود را برای شوهرش خوش­بو سازد».[6]

 

توجه به تغییرات ظاهری همسر هم از وظایف زن و شوهر به شمار می­آید. وقتی خانم ساعتی وقت می­گذارد، خود را زینت می­کند، لباس زیبایی می­پوشد و آن­گاه در انتظار ورود همسرش می­نشیدند، مرد هم وظیفه دارد تا به زحمات خانم پاسخ گوید و با تحسین قیافه­ی همسر، به میل خودنمایی او پاسخ گوید. بی­توجهی برخی از آقایان در ابراز لطف و محبت به خانم، و نادیده گرفتن زحمت­های وی در آرایش و پیراستگی، موجب می­شود تا خانم دل­گیر و سرخورده شود و حتی ممکن است از ادامه­ی این کار صرف­نظر نماید. روی همین حساب سعی کنید کوچکترین تغییرات ظاهری همسرتان را مد نظر قرار دهید و با بازگو کردن آن، همسرتان را در توجه به پیراستگی ترغیب نمایید. این مسأله در مورد خانم­ها هم مصداق دارد. وقتی آقا سر و صورت خود را پیرایش می­کند، و یا این­که لباس زیبایی می­پوشد، خانم با بی­اعتنایی از کنار آن نگذرد و ضمن تعریف از تغییرات چهره­ی مرد، او را در ادامه­ی این کار ترغیب نماید.

توجه: برخی از آقایان و خانم­ها که پیراستگی خود را ترک می­کنند، دلیل کار خود را بی­اعتنایی طرف در مقابل در برابر زینت­های آن­ها معرفی می­کنند.    

خانمی که گرفتار ارتباط با نامحرم شده بود، مشکل زندگی خود این­گونه مطرح می­کرد: همسرم توجهی به ظاهر و قیافه­ی من ندارد. حتی گاهی اوقات می­شنوم که از ظاهر من اظهار ناخشنودی هم می­کند! من خانم هستم و دوست دارم برای شوهرم جذاب باشم و وقتی می­بینم همسرم اعتنایی به ظاهرم ندارد، احساس سرشکستگی و بی ارزشی می­کنم. وقتی به خودم می­رسم و سعی می­کنم به نوعی زیبایی خود را به شوهرم نشان دهم، یا با بی اعتنایی از کنارم عبور می­کند، و یا این­که این کارم را نشان از فریب­کاری و دغل­بازی می­بیند!!! در چنین احوالی بود که در دام مرد شیادی افتادم. این مرد بر خلاف شوهرم از ظاهرم تعریف و تمجید می­کرد و مرا خانم جذابی می­دانست! همین شد که فریب خوردم و در بی­راهه افتادم.

درست است که این خانم هم گناه بزرگی انجام داده و چنین مسائلی نمی­تواند توجیهی برای زشتی کارش باشد، اما در عین حال از نقش شوهر او هم نباید غافل بود و یقینا شوهر او هم شریکی برای آلودگی­های وی محسوب می­شود و در پیشگاه خداوند گناه کار خواهد بود.     

 توجه به زدودن موهای زائد هم از دیگر مصادیق این اصل به شمار می­رود و در روایات هم تأکید خاصی روی آن شده است.  

پی نوشتها:    [1]   . نثرالدر، جلد1، صفحه­ی242.    [2]   . الفردوس، جلد5، صفحه­ی521، حدیث8953. (به نقل از تحکیم خانواده، حدیث512)    [3]   . بحارالانوار، جلد79، صفحه­ی307، حدیث23.    [4]   . کنزالعمال، جلد6، صفحه­ی640، حدیث17175. (نقل از تحکیم خانواده، حدیث513)    [5]   . بحارالانوار، جلد76، صفحه­­ی 100.  [6]   . الخصال، صفحه­ی621، حدیث10.
«««مطلب قبلی     مطلب  اوّل     مطلب بعدی»»»
لینک یادداشت در باشگاه خبرنگاران


[ شنبه 91/10/23 ] [ 10:34 عصر ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 27
بازدید دیروز: 198
کل بازدیدها: 2366909

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]