تحلیلی بر برائت از «جبت» و «طاغوت» (قسمت اوّل)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
تحلیلی بر برائت از «جبت» و «طاغوت» (قسمت اوّل)
«لعن» و «سبّ» دشمنان دین خدا و کسانی که به اهل بیت عصمت وطهارت (علیهمالسلام) ظلم کردند، ـ خصوصا «جبت» و «طاغوت» ـ امری است بدیهی که دلایل عقلی و نقلی فراوانی هم برای آن وجود دارد. در این میان افراط و تفریطهایی وجود دارد که جا دارد مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
آنچه که در این نوشتار به اثبات میرسد این است که:
اوّلا: اظهار برائت از دشمنان دین خدا و خصوصا «جبت» و «طاغوت»، جزء لاینفک عقاید ما به شمار میرود و هیچ عالم و محقق وارستهای منکر آن نشده است. لعن و سبّ صحیح در مورد سران شرک و نفاق، آثار و برکات فراونی در حوزهی عقاید فردی و اجتماعی به جای دارد که نباید به سادگی از کنار آنها گذشت.
ثانیا: همهی مسلمانان با یکدیگر برادر هستند؛ برادرانی که به پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) معتقد هستند، یک کتاب دارند و همگی به سوی یک قبله نماز میگذارند. حفظ این پیوند برادری برکات زیادی برای جامعهی مسلمین به دنبال دارد، کما اینکه گسسته شدن این پیوند هم جز سران شرک و نفاق شخص دیگری را خشنود نمیسازد. روی همین اساس به هیچ وجه نباید از این وحدت غافل شد.
ثالثا: در رابطه با دو مطلب فوق، برخی منکر اصل «لعن» و «سبّ» شده و آن را به کلی کنار گذاشتهاند و برخی دیگر هم با پافشاری یک طرفه بر «لعن» و «سبّ»، از کنار وحدت جامعهی مسلمین گذشتهاند! اما ما که هر کدام از این دو مورد را در جای خود صحیح و در عین حال ضروری میدانیم، در جمع میان این دو مطلب، روی مطلب اوّل [لعن و سبّ] پافشاری میکنیم، منتهی تا حدّی که به وحدت جامعهی مسلمین لطمهای وارد نشود. به عبارت دیگر لعن و سبّ به خاطر ثمرات فراوان تربیتی و نیز به خاطر جداسازی حوزهی دینداری از حوزهی کفر و نفاق، باید مورد غفلت قرار نگرد، اما به گونهای علنی و آشکار نباشد که موجب انشقاق جامعه مسلمین، موجب تحریک برخی از افراد غافل و یا معاند در دشنان به معصومین (علیهمالسلام)، و یا موجب آزار و تحت فشار قرار گرفتن مسلمین در مناطق دیگر نباشد.
در ادامه ی این نوشتار به تحلیل علمی و عقلی موارد ذکر شده می پردازم.
«««قسمت بعدی«««