شخصیت زن (3) اوضاع خانوادگی و اجتماعی زن در جامعه سوئد
قسمت قبلی: http://andiseh57.parsiblog.com/1826209.htm
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
... قسمت سوم
نگاه غریزی غرب به شخصیت زن و فروپاشی بنیاد خانواده
خانواده محلی است جهت پاسخگویی به نیازهای عاطفی و روانی انسان. در کانون خانواده بسیاری از فشارهای روانی از دوش انسان برداشته برداشته میشود و انسان به آرامش میرسد. ارتباط گرم خانوادگی، انسان را از تن دادن به بسیاری از پستی ها و کارهایی که خلاف شأن خانواده است نجات میدهد. اعضای خانواده دلسوزترین افراد برای یکدیگر هستند و در مواقع مصیبت و سختی سنگ سبوری برای یکدیگر میباشند. امروزه ـ به دلایلی که ذکر خواهد شد ـ خانواده در غرب در حال فروپاشی و اضمحلال می باشد و چیزی جز، فساد اخلاقی، تنهایی، مشکلات عصبی و کمبودهای عاطفی، برای آنها به ارمغان نیاورده است.
« اوضاع جامعهی سوئد»
1ـ در تحقیقات مرکز آمار سوئد، که در نشریهی VB شماره 4 سال 1987 این سازمان منتشر شد آمده است، بیش از 20% مردم این کشور بین سنین 16 ـ74 تنها زندگی می کنند که 36 % از خانه ها و آپارتمانها را اشغال کرده اند. و قسمت اعظم آنها به اجبار منزوی گردیده اند که بر تعداد آنها پیوسته افزوده می گردد.
2 ـ عمودی سازی مجتمعهای مسکونی موجب یک نوع بیگانگی و انزوا در جمع گردیده است.
3 ـ انزوا در خانواده ها، در اثر پیشرفتهای تکنولوژی، رو به افزایش است. افزلیش تعداد کانالهای تلویزیونی از طریق کابل و ماهواره و رقابتهای بین ایستگاههای فرستنده و همچنین تولید کنندگان برنامه و فیلمهای ویدئویی برای جذب مشتری، سبب شده است که برنامه ها و فیلمها، مهیّج تر، غیر اخلاقی تر، جنایی تر و وحشیانه تر و آگهی های تجارتی مهیّج، با استفاده از بدن تقریبا عریان زنان ارائه شود.
این وضع اغلب باعث شده که اختلاف و نزاع خانوادگی بر سر انتخاب برنامه برای دیدن ایجاد شود. خانواده هایی که امکانات مالی دارند و یا می توانند وام بگیرند ، برای هر یک از افراد خانواده تلویزیون و ویدئو تهیّه می کنند تا هر کس در اطاق خود نشسته، برنامه مورد علاقه خود را تماشا کند.
4ـ به بازار آمدن فر الکتریکی (که در ظرف چند ثانیه تا چند دقیقه غذای حاظری، نیمه حاظری یا خام را آماده مصرف می کند و افراد خانواده هر موقع احساس گرسنگی نمایند میتوانند از آن استفاده کنند) نیز به تجمّع سنّتی و فرهنگ غذا خوردن خانواده ها لطمه زده و به انزوا و کم شدن تماسهای خانوادگی که به سهم خود در تعلیم و تربیت بچّه ها و ثبات آنها و خانواده بسیار مؤثر است کمک می کند.
5 ـ تعداد ازدواجهای «رسمی» در دههی 1960 بین 60 ـ 50 هزار فقره بود ولی در دههی 1980 این رقم به 40 هزار فقره کاهش یافت و در همین دهه ـ با توجّه به ازدواجهای «رسمی» و «غیر رسمی» ـ سالیانه بین 90 ـ 80 هزار فقره تشکیل خانواده ثبت شده؛ که در مقابل 85 هزار فقره طلاق یا جدایی صورت گرفته است.
6ـ افزایش شدید طلاق و جدایی که در آن حدود 85 % از زنان عهده دار نگهداری بچّه یا بچّه ها می شوند (گاه از دو یا سه مرد، بچّه دارند) و بعدها نیز پیدا کردن مرد دیگری برای زندگی که طول مدّت آن نیز نامعلوم است، با رقابتهای شدیدی که بین زنان در جذب مردان وجود دارد، بسیار مشکل می باشد و ناراحتیها و بیماریهای روحی و عصبی به همراه خود می آورد. و نتیجهی آن افزایش روز افزون اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی و داروهای آرامبخش و خواب آور در زنان سوئد است. در این نوع زندگی، اغلب زنان زودتر از سنین واقعی خود، شکسته و فرتوت می شوند. بخصوص با بالا رفتن سن در جوّی که آزادی های بدون مرز جنسی، زنان را سهل الوصول تر، و به صورت کالای یک بار مصرف در دسترس مردان قرار می دهد.
7ـ زنان خانه دار به امید وضع بهتر و آزادی بیشتر در خانه و اجتماع و بخصوص در کسب استقلال مالی به بازار کار هجوم آوردند و قشر کارگر و کارمند پر کار و کم مزد را تشکیل دادند و با این تحوّل بیشتر آنها مجبور به ترک زادگاه ، شهر یا روستای خود گردیده و بیگانه وار در شهرهای دیگر و مراکز صنعتی ساکن شدند و بدین ترتیب رشتهی ارتباطات و الگوهای سنّتی، خانوادگی به انحاء مختلف از هم گسیخته شد.
8 ـ در مقدّمهی یکی از تحقیقات منتشر شده دولت سوئد که در سپتامبر 1978 صورت گرفته آمده است که: با وجود همهی امکاناتی که برای تماس بین مردم در اجتماع مدرن امروزی سوئد وجود دارد، بسیاری از مردم در انزوای عمیقی فرو رفته اند، آنها تماس بسیار کمی با یکدیگر دارند و به سختی ارتباط دوستی برقرار می کنند و در نتیجة عدم تبادل افکار و مشورتها، خیلی مشکل است که این دسته از مردم در مواقع بحرانی و لزوم، کمکی دریافت کنند.
همچنین در تحقیقات دیگری که از مرکز آمار سوئد، در سال 1980 و تحت عنوان «تنهایی در اجتماع مرفّه» منتشر شد، آمده است که: تعداد زیادی از مردم سوئد، در انزوایی مطلق زندگی میکنند و این نشان دهنده آن است که اجتماع مرفّه ما ناموفق است، چون موفّق نگردیده که در غیر از مسائل مادّی، برای مردم رفاه فراهم کند.
(منبع آمارها : کتاب «در غرب چه میگذرد» از آقای سید منوچهر دبیر سیاقی ، صفحات 10 تا 15)