اصل اقتصاد و میانهروی (قسمت پنجم)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
اصول زندگی زناشویی (17) اصل اقتصاد و میانه روی
توجه به حسّ تجمل گرایی زنانه
یکی از تفاوتهای رفتاری زن و مرد، در رابطه با حسّ تجملگرایی خود نمایی میکند. خانمها به خاطر روحیات ویژه و ظریف خود، حسّ تجملگرایی خاصی دارند و دوست دارند مقداری تجملات در کنار خود ببینند.
برخی از آقایان بدون توجه به این حسّ طبیعی از همان ابتدا در برابر خواستههای طبیعی خانم بنای مخالفت میگذارند و با مبنا قرار دادن روحیات خود، در مقابل روحیات زنانهی همسر میایستند و سعی میکنند تا احساسات او را سرکوب نمایند!
چنین رفتاری نشان دهندهی عدم آگاهی مرد از جلوهها و روحیات زنانه است و موجب میشود تا خانم همسرش را مردی متکبر و بیاحساس ببیند و گمان کند که شوهرش علاقهی چندانی به وی ندارد و احترامی به روحیات زنانهی او قائل نیست.
توصیهی ما به چنین آقایانی این است که: «به جای سرکوب و نادیده گرفتن حسّ تجملگرایی زن، چنین حسّی را به رسمیت بشناسند و در عین حال آن را مدیریت نمایند تا به تجملگرایی منفی و افراطی کشیده نشود».
محبت مرد به همسر خود و نیز احترام گذاشتن به چنین روحیهای اقتضا دارد تا مرد فضایی را برای خانم تهیه کند تا به میل تجملگرایی خانم پاسخ شایستهای داده شود. انتخاب محلی برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و زینتی منزل و تعریف از سلیقهی خانم در چینش آنها، مراقبت از زینتهای منزل، تهیهی پردهای زیبا با در نظر گرفتن سلیقهی خانم، از نمونه کارهایی است که باید در رابطه با پاسخگویی به این حسّ طبیعی انجام شود.
همچنین سعی کنید در کنار توجه به زندگی عاقلانه، و دوری از دنیازدگی و تجملگرایی منفی، نگاهی هم به عرف و محیط پیرامونی خود داشته باشید، تا اینکه زندگی شما تفاوت چشمگیری نسبت به آنها نداشته باشد. گاهی اوقات جوانان مذهبی سؤال میکنند که برای منزل خود مبل و صندلی تهیه کنیم یا خیر؟ آیا این کار نماد دنیا زدگی نیست؟! در پاسخ به چنین افرادی ابتدا باید از عرف زندگی و محیط پیرامونی آنها سؤال شود. یعنی اگر در جایی زندگی میکنند که مبل و صندلی را از ملزومات ضروری زندگی میبینند، در این صورت پیشنهاد میشود که حتما در حدّ وسعت مالی، مبلی برای منزل تهیه شود؛ اما اگر عرف محل زندگی، و کسانی که با آنها معاشرت دارید، مبل را از ضروریات منزل نمیدانند، میتوانید چنین وسیلهای نداشته باشید. با توجه به مطلب فوق روشن میشود که نمیتوان بدن در نظر گرفتن عرف محل زندگی، مبل و صندلی و امثال آن را جزء تجمّلات و نماد دنیا زدگی معرفی نمود.
برخی از آقایان به دلیل احساسات معنوی یا هر عامل دیگری، اهمیتی به چنین تجملاتی قائل نیستند، در این میان علاوه بر توجه به حس تجملگرایی خانم، باید به روحیات دیگر او هم توجه شود. یعنی ممکن است خانم به خاطر روحیات همسرش در مقایسه کردن زندگی خود با افرادی که در شأن او هستند، احساس حقارت و شرمندگی نماید و از زندگی خود حسّ خوبی نداشته باشد. حتی گاه اوقات ممکن است زن و شوهر به شرایط موجود عادت کرده باشند اما بچهها اینگونه نباشند. در این صورت هم توصیه میشود که در حدی که مبتلا به تجملگرایی منفی نشوید و در حدی که مبتلا به مشکل مالی نگردید، زندگی خود را با عرف محل زندگی همسان نمایید.
توجه به جلوههای ویژهی مراسم عروسی هم از مواردی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد. اگر دقّت کرده باشید، خانمها علاقهی خاصی به «مراسم عروسی»، «لباس عروس»، «زیبایی ماشین عروس»، و سایر جلوههای این مراسم دارند. خواستگاه این مسأله هم حسّ تجملگرایی خانم است. حتی یک دختر شش ساله هم با دیدن عروس، ذوق و شوقی وجودش را فرا میگیرد و محو تماشای زیبایی عروس و لباس او میشود. برخی از جوانان عزیز به اسم صرفهجویی و سادهزیستی، مراسم عروسی برگزار نمیکنند و زندگی خود را با یک مسافرت شروع میکنند. هر چند که سادهزیستی در جای خود امری ستودنی است، اما توجه داشته باشید که هر خانمی آرزو دارد خود را در لباس عروسی ببیند و هنگام ورود به خانهی شوهرش، دیگران را مشغول جشن و شادی ببیند. مراقب باشید که به هر ترتیبی شده همسرتان را به آرزوی دیرینهی خود برسانید و در حدّ وسع و توان خود، مجلس با شکوهی برای همسرتان بر پا نمایید.
آقایی میگفت: «مراسم عروسی ما بسیار ساده بود. در این مراسم خبری از لباس عروسی، ماشین عروسی و جشن خاصی نبود. سالهاست که از مراسم عروسی ما میگذرد. وقتی همسرم ماشین عروسی را میبیند با ذوق و شوق خاصی به مراسم نگاه میکند، و سعی میکند در میان ماشین عروس چهرهی عروس را ببیند. هر چند که همسرم سعی میکند به روی خود نیاورد، اما به وضوح میتوانم غم و اندوه و حسرت تلخی را در چهرهی او ببینم!».
«««مطلب قبلی »مطلب اوّل« مطلب بعدی»»»