وبلاگ هــم انــدیشـی دینــی

صفحه اصلی عناوین مطالب تماس با من قالب وبلاگ Feed

اصل تشنج زدایی (1)

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.

اصول زندگی زناشویی (24) اصل تشنّج زدایی (قسمت اوّل)

 یکی از مهمترین و ارزشمندترین عناوین در زندگی خانوادگی، عنوان آرامش و سکون است. هیچ امری در زندگی نباید به گونه­ای باشد که آرامش و سکون خانوادگی را تحت شعاع قرار دهد.

بسیاری از اموری را که در زندگی می­تواند موجب تشنج و بر هم زدن آرامش و سکون گردد، می­توان به وسیله­ی اصل تشنج زدایی بر طرف نمود. دقت و ظرافت در گفتار و رفتار، می­تواند موجب زدودن امور منفی زیادی شود که موجب تشنج و نگرانی در کانون خانوادگی می­گردد. در این رابطه به برخی از مصادیق تشنج­زدایی اشاره می­شود:

* کنار گذاشتن «غرور» و «لجاجت»، و «عذرخواهی» صادقانه در برابر خطاها و اشتباهات، موجب از بین بردن زمینه­ی تشنج و درگیری در کانون خانواده است. برخی از افراد با لجاجت و پافشاری بر اشتباهات خود مدام برطبل اختلاف در خانواده می­کویند و رضایت می­دهند تا به راحتی خانواده را دچار بحران و تزلزل نمایند، اما در عین حال از کوه غرور خود پایین نیایند!

* یادآوری «خاطرات منفی» و پرداختن به آن­ها از جمله عواملی است که موجب بروز تشنج در کانوان خانواده می­باشد. شیطان همواره قصد دارد تا با نبش قبر کردن از خاطرات منفی و قرار دادن آن­ها در ویترین ذهنی ما، زندگی را به کام ما سرد و بی­روح جلوه دهد و زمینه­ی نامبارک تشنج و درگیری را در خانواده فراهم نماید. اگر همسرتان رفتار ناشایستی داشته به جای آن­که به رفتار نامناسب او فکر کنید و کینه­ی او را در دل تقویت نمایید، سعی کنید به محاسن و رفتارهای مثبت او بیندیشید و در اوّلین برخود با همسر با وی با رویی خودش و کلامی دل­پذیر برخورد نمایید.   

فرض کنید آقا در حالی خانه را ترک کرده که مشکلی میان او و خانمش به وجود آمده است. آقا می­تواند از محیط کار پیامک خوبی برای همسرش بفرستد و به صورت غیر مستقیم از وی دل­جویی نماید. همچنین می­تواند با خرید هدیه و یا شیرینی همسر خود را خشنود نماید. رفتار دیگر این است که آقا به محض ورود به منزل با نشاط و رویی خودش به همسر خود سلام دهد و به وی خسته نباشید گوید. در طرف مقابل، خانم هم می­تواند با یک تماس کوتاه و گفتن: «خسته نباشید» به همسرش، از وی دل­جویی نماید. یا این­که قبل از ورود همسرش به منزل، لباس زیبایی بپوشد و هنگام ورود همسر به منزل به استقبالش رود و با خوش­رویی و محبت، به وی خوش­آمد گوید. چنین رفتار زیبایی از طرف هر کدام از زن و شوهر که صورت گیرد، موجب غافل­گیری طرف مقابل گردیده و همچون آبی که آتش شعله­ور شده را سرد و خاموش می­کند، تمام آتش­های حاصل از اختلاف­ها را به خاموشی می­کشاند. آتشی که دامن زندن به آن می­توانست خانواده را تا مرز فروپاشی هم پیش ببرد.     

* زن و شوهر با تجربه و شناختی که از یکدیگر دارند، به خوبی می­دانند که طرف مقابل در برابر چه الفاظ و حرکاتی «حساسیت» دارد. سعی کنید از تحریک حسایت­های همسر خودداری کنید و با این کار برخی دیگر از زمینه­های بروز تشنج در کانوان خانواده را کنار بگذارید.

تذکر:

1) اگر اشتباهی در رفتار شما وجود ندارد، گذشت و چشم­پوشی داشته باشید، اما تا جایی که شده عذرخواهی نکنید. این کار موجب می­شود تا خود را گنه­کار نشان دهید و فرصت اصلاح را هم از همسرتان بگیرید. امیرالمؤمنین (علیه­السلام) می­فرماید: «هر کس بدون ارتکاب گناهی عذرخواهی کند، خود را گنه­کار قلمداد کرده است؛ مَنِ‏ اعْتَذَرَ مِنْ‏ غَیْرِ ذَنْبٍ أَوْجَبَ عَلَى نَفْسِهِ الذَّنْبَ.»[1]

2) عذر خواهی باید همسراه با عزم جدی بر ترک اشتباه باشد. پوزش طلبی­های پیاپی موجب می­شود تا همسر شما عذر خواهی­های شما را بدون پشتوانه دیده و آن را نشان از تمسخر و ضعف همّت شما ببیند.

3) اگر همسر شما از اشتباه خود عذرخواهی کرد، عذر او را بپذیرید و دیگرسخنی از رفتار نادرست وی به میان نیاورید. امام صادق (علیه­السلام) می­فرماید: «کم خردترین مردم کسی است که به زیر دستش ستم کندو کسی را که از او عذرخواهی می­کند، نبخشد».[2]  پیامبر اکرم (صلی­الله­علیه­وآله) هم می­فرماید: «هر که برادرش از او عذر خواهی کند و عذرش را نپذیرد، گناهش همانند گناه باج­گیر است»[3]  در روایت دیگری هم از آن حضرت آمده: «هر که عذر خواهی کسی را ـ چه راست بگوید و چه دروغ  ـ نپذیرد، به شفاعت من نمی­رسد».[4]

 

 

 پی نوشتها:   [1]   . عیون الحکم، صفحه­ی462.   [2]   . بحارالانوار، جلد75، صفحه­ی228.   [3]   . کنزالعمال، حدیث7030.   [4]  . من لا یحضره الفقیه، جلد4، صفحه­ی353.

«««مطلب قبلی     »مطلب اوّل«     مطلب بعدی»»»

 

 

 



[ جمعه 91/12/4 ] [ 12:7 صبح ] [ احمد نباتی ] [ نظر ]

درباره وبلاگ



ای برادر ! پشتیبان «ولی فقیه» باش، اما پیشاپیش «ولی فقیه» بایست و تیرهای زهر آگین دشمن را که به سوی او روانه می شوند به جان خریدار شو ... تنها عافیت طلبان دنیا دوست هستند که عوام فریبانه از «ولایت» و «ولایت مداری» دم میزنند، اما در هنگامه ی فتنه ها و امتحان های سخت، پشت سر ولی فقیه سنگر می گیرند، تا دنیای خود را در خطر نبینند .

پیوندهای روزانه

سایت هم اندیشی دینی
منبــــر مکتــوب
سلمان علی (سیاسی)
طلبه پاسخگـــــو
تبدیل سال شمسی به قمری ومیلادی
سایت خبرگزاری فارس
سایت خبری رجا نیوز
سایت خبری جهان نیوز

آرشیو ماهانه

علوم قرآنـــی
نکتــه های قرآنــی
معصومین (علیهم السلام)
امیرالمؤمنین (علیه السلام)
حضرت زهرا (سلام الله علیها)
امام حسین (علیه السلام)
امام زمان (ارواحنا له الفداه)
حضرت اباالفضل (علیه السلام)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)
نمـــــــــــــاز (راه کارها و موانع)
سلسله مباحثی پیرامون رجعت
تفسیر خطبه 222 نهج البلاغه
تفسیر خطبه 223 نهج البلاغه
ادعیه و اذکار مختلف
اخلاقی *1*
اجتمــــاعـی *1*
سیاسی
سیاسی ـ فتنــــه
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *1*
راه و رسـم خواستگاری و ازدواج *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *1*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *2*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *3*
اصـــول زنــدگــی زناشویــی *4*
پاسخگویی به سؤالات خانوادگی
راه نجات از عشق به جنس مخالف
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *1*
پاسخگویی به سؤالات اعتقادی *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *1*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *2*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *3*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *4*
پاسخگویی به سؤالات جوانان *5*
تربیت دینی کودک *1*
تربیت دینی کودک *2*
تربیت دینی کودک *3*
تحلیلی بر برائت از جبت و طاغوت
سلسله درس هایی از معاد *1*
سلسله درس هایی از معاد *2*
سلسله درس هایی از معاد *3*
سلسله درس هایی از معاد *4*
سلسله درسهایی از کربـــلا *2*
سخنرانی کوتـاه (عمومی و دبستانی)
دانلود کتابهای مدیر وبلاگ
لطیفه، معما و مطالب خواندنی
آیین همسرداری
مناسبتهای ویژه
متفرقه
سوره کهف 1
تفسیر جامعه کبیره 2

پیوندها

شیعه در روایات اهل سنت
آیین شکوفایی / راهکارهای عملی در تربیت دینی کودک
کتاب پیوند جوان با نماز
دفاع از شیعه در روایات اهل سنت. مقدمه آیت الله خزعلی
پیوند جوان با نماز (ویرایش جدید)
آشیانه مهر (اصول و کلیدهایی از زندگی زناشویی)
سایت هم اندیشی دینی
کتاب چشمه هدایت (چیرامون امام هادی)
میزان تشیع (برسی سند زیارت عاشورا)
قالب پارسی بلاگ|قالب وبلاگ مدافعان حرم پارسی بلاگ
تور هند|لینک بیلدینگ
قیمت کرکره برقی پارکینگ|طراحی جواهر
خرید سامانه پیامک

سایت آوازک

جا لیوانی ماشین|شلف دکوری
رزرو هتل|بلوم
|فیلم
درگاه پرداخت واسط|هتل بندرعباس
هتل کیش
عکس جدید

دیگر امکانات


بازدید امروز: 85
بازدید دیروز: 93
کل بازدیدها: 2366419

طراح قالب: آوازک

[ طراح قالب: آوازک ]
[ طراح قالب : آوازک | Theme By : Avazak.ir ]