اصل تشنج زدایی (2)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
اصول زندگی زناشویی (25) اصل تشنّج زدایی (قسمت دوم)
صحبت از خواستگارهای سابق از جمله عواملی است که موجب بروز اختلاف و تشنج در کانون خانواده میشود. گاهی اوقات مشاهده میکنیم که هر یک از زن و مرد از روی سادگی و کمدقتی، صحبت از خواستگارهای سابق خود به میان میآورند؛ اما غافل از آن که شنیدن نام و خصوصیات خواستگارهای سابق خانم، موجب تحریک غیرت مرد میشود؛ و شنیدن ویژگیهای کسانی که مرد از آنها خواستگاری کرده، موجب تحریک حسادت و ترس خانم خواهد شد. در نهایت هم تنها چیزی که نصیب خانواده میشود، تشنج و اضطراب خواهد بود. پس مراقب باشید که به هیچ وجه از خواستگارهای سابق سخنی به میان نیاورید. حتی ممکن است همسر شما از روی کنجکاوری اصرار داشته باشد تا در این رابطه صحبت کنید. در این صورت هم از صحبت در این رابطه طفره روید، و هرگز سخنی در این باب به میان نیاورید.
یکی از زمینههای بروز تشنّج در رابطه با خانوادهی همسر است. فراموش نکنیم که هر شخصی نسبت به خانوادهی خود علقهی خاصی دارد و دوست ندارد که از خانوادهاش بدگویی کنند. ممکن است شما از خانوادهی همسرتان رفتارهای نامناسبی ببیند. در این صورت مراقب باشید که حتی الامکان با تغافل و چشم پوشی از رفتار آنان، مشکلات موجود را چماقی علیه همسر خود نکنید و از خانوادهی او بدگویی نکنید. وقتی از خانواده همسرتان بدگویی کردید ممکن است همسر شما احساس حقارت کند و در برابر گفتههای شما موضعگیری داشته باشد. چنین رفتاری موجب میشود تا همسرتان هم متقابلا رفتارهای خانوادهی شما را زیر ذرهبین قرار دهد و سعی کند ایرادهای آنها را به رخ شما بکشد!
نگرشها و رفتارهای خاص خانوادهها هم میتواند موجب بروز تشنج در کانون خانواده شود. پرهیز از غیبت و سخنچینی زمینهی بسیاری از مشکلات را نابود میسازد. اگر خانوادهی شما از همسرتان بدگوی و شکایت میکنند، تا جایی که شده از همسرتان دفاع کنید و سخنان آنان را با همسرتان در میان نگذارید. همچنین تا جایی که امکان دارد اشکالات رفتاری همسرتان را با خانوادهی خود مطرح نکنید و با این کار در نزد خانوادهی خود، از همسرتان چهرهای موجه ترسیم نمایید.
از دیگر موارد بروز تشنج، صحبت از همسر دوم است. بعضی از آقایان بدون توجه به روحیات حسّاس همسرشان هر از چند گاهی صحبت از زن دوم به میان میآورند و موجب هراس او میشوند. این مسأله هم کار صحیحی نیست و ممکن است در خانم موجب بروز نگرانی، سوء ظنّ و حتی افسردگی شود.
در یکی از مشاورههای خانوادگی، خانمی از اختلاف میان خود و همسرش میگفت. او میگفت: «همسر جوانم ـ که روحیات عرفانی دارد ـ وصیتنامهی خود را بالای سرش گذاشته و من هم مدام در ترس و دلهره زندگی میکنم و از زندگی ناامید شدهام. هر چه به همسرم میگویم این کار را نکن، گوشش بدهکار نیست و میگوید باید همواره به یاد مرگ باشیم!» درست است که یاد مرگ کار پسندیدهای است، اما این کار نباید به گونهای باشد که موجب آزار و اذیت دیگران، و عامل بروز افسردگی و یأس گردد. روحیات ظریف و عاطفی خانم پذیرای چنین رفتارهایی نیست و کم دقتی در این مسأله موجب بروز تشنج در کانون خانواده میگردد.
«««مطلب قبلی »مطلب اوّل« مطلب بعدی»»»