اصل غیرت مداری (1)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
اصول زندگی زناشویی (26) اصل غیرتمداری (قسمت اوّل)
غیرت از لغت «غیر» گرفته شده و میتواند معانی و کاربردهای متخلفی داشته باشد. معنای لغوی «غیرت» حساسیتی است که انسان در برابر متعلقات خود دارد، تا نظر غیر را از آن بردارد. واژهی «غیرت» به معنای حمیّت هم معنا شده است. غیرت در دین به معنای دفاع از دین و پافشاری بر حفظ ارزشهای دینی است. غیرت در مورد ناموس هم به معنای حفظ ناموس در برابر نامحرم است. امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: «خداوند غیور است و هر غیوری را دوست دارد، و از غیرتمندی اوست که زشتکاریهای پیدا و پنهان را حرام کرده است؛ إِنَّ اللَّهَ- تَبَارَکَ وَ تَعَالى- غَیُورٌ، یُحِبُ کُلَ غَیُورٍ، وَ لِغَیْرَتِهِ حَرَّمَ الْفَوَاحِشَ: ظَاهِرَهَا وَ بَاطِنَهَا» در روایت دیگری هم چنین آمده: «خداوند متعال بندگان غیرتمند خود را دوست دارد»
اصل «غیرتمداری» در برابر ناموس، ضامن حفظ بنیان خانواده و عاملی مؤثر جهت حفظ امنیت روانی جامعه خواهد بود. این نوع از غیرتمداری، به معنای حساسیت در برابر ناموس و مراقبت از عفّت و پاکدامنی او در برابر بایدها و نبایدهای الهی است.
به سادگی نمیتوان کسی را پیدا کرد که عاری از هرگونه غیرتی باشد. برخی از آقایان محدودهی ابراز غیرت را صرفا در برخی از روابط خاص و فسادهای آنچنانی میبینند، و بر این گمان هستند که نوع پوشش زن، و نیز شوخی و مزاح او با نامحرم، ربطی به غیرت ندارد! روی همین اساس حساسیتی نسبت به پوشش و رفتارهای همسر خود ندارند و به او اجازه میدهند تا جلوههای زنانهی خود را در معرض دید نامحرم قرار دهد و با دیگران به مزاح و شوخی بپردازد!!! اما غافل از این که هیچ مرد غیوری هرگز نمیتواند بپذیرد ناموسش در معرض نگاههای غریزی نامحرم قرار گیرد. افراد غیور نهایت دقت را در پوشش ناموس خود به کار میبرند، و همواره مراقب نوع رفتار و ارتباط او با نامحرم هستند. پیامبر اکرم (صلیالهعلیهوآله) میفرماید: «اگر زن با زینت و عطر از خانه خارج شود و شوهرش هم رضایت داشته باشد، در مقابل هر قدمی که آن زن برمیدارد، خانهای از آتش برای مرد بنا میکنند؛ الْمَرْأَةُ إِذَا خَرَجَتْ مِنْ بَابِ دَارِهَا مُتَزَیِّنَةً مُتَعَطِّرَةً وَ الزَّوْجُ بِذَلِکَ رَاضٍ یُبْنَى لِزَوْجِهَا بِکُلِّ قَدَمٍ بَیْتٌ فِی النَّارِ»
ادامه دارد . . .