اصل غیرت مداری (3)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
اصول زندگی زناشویی (28) اصل غیرت مداری (قسمت سوم)
اصل غیرتمداری امری نیست که تنها مخصوص به ناموس باشد. غیرتمداری اقتضا دارد که خود انسان هم از زشتکاری دست بردارد و دامن خود را به زشتکاریهای آشکار و مخفیانه آلوده نسازد.
امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: «خداوند غیور است و هر غیوری را دوست دارد، و از غیرتمندی اوست که فحشا و زشتکاریهای پیدا و پنهان را حرام کرده است؛ إِنَّ اللَّهَ- تَبَارَکَ وَ تَعَالى- غَیُورٌ، یُحِبُ کُلَ غَیُورٍ، وَ لِغَیْرَتِهِ حَرَّمَ الْفَوَاحِشَ: ظَاهِرَهَا وَ بَاطِنَهَا»
برخی از افراد بر این باور هستند که نگاه کردن به عکسها و فیلمهای زشت در کنار همسر اشکالی ندارد! و حال آنکه این کار علاوه بر آن که شرعا حرام است، مفاسد زیادی هم برای خانوادهها در پی دارد. این صحنهها تصاویر و خاطراتی را در ذهن حکّ میکنند، که به راحتی پاک شدنی نیستند؛ و موجب میشود تا زن و مرد به جای بهرهمندی از زیباییهای یکدیگر، در خاطر خیالات خود سیر کنند و با فکر نامحرم در کنار یکدیگر بنشینند!!! چنین خاطرات شومی، روح معنویت و پاکدامنی را از انسان به دور میسازد و انسان را همواره در اشتیاق قلبی و آرزوی دستیابی به ارتباط با نامحرم نگاه میدارد.
نگاه کردن به تصاویر نیمهعریان و نیمه برهنهی ماهوارهای هم از عواملی است که موجب تضعیف غیرت مرد میگردد. مردی که تا پیش از این نگاهش با این تصاویر آشنا نبود، به محض مواجه شدن با آنها احساس ناخوشآیندی پیدا میکرد و غیرتش اجازه نمیداد تا خانوادهاش به تماشای آنها بپردازند، اما با ورود ماهواره به منزل و نشستن در پای فیلمها و تبلیغات ماهوارهای، به تدریج حساسیت خود را نسبت به اینگونه فیلمها از دست داد، و به همراه خانوادهی خود به تماشای آنها پرداخت. هر انسان پاک و زلالی نگاه کردن به چنین تصاویری را خلاف فطرت خود و امری چندش آور میداند، اما وقتی که از مسیر فطرت و غیرت فاصله گرفت نه تنها چنین صحنههایی را چندش آور نمیداند، بلکه احساس خوشآیندی هم در برابر آن دارد!
چنین افرادی در توجیه کار ناشاسیت خود با قیافهای حق به جانب میگویند: «تماشای چنین صحنههایی هیچ اثری در ما ایجاد نمیکند، و نگاه به این تصاویر برای ما کاملا عادی شده است!» این افراد در غفلت هستند که عادی شدن چنین تصاویری نشان از آلوده شدن فطرت و تضعیف حیا و غیرت آنها دارد. عادی شدن این تصاویر همانند عادت کردن به بوی بد سیگار و هوای آلوده و یا عادت کردن به بوهای مشمئز کننده است. کسی که چشمی پاک و قلبی زلال دارد، نه تنها چنین تصاویری را عادی نمیداند، بلکه احساس ناخوش آیندی در برابر آن دارد و نگاه کردن به آنها را خلاف کرامت و شخصیت انسانی خود میبیند.
چنین تصاویری به تدریج حیای خانوادگی را هم تضعیف میکنند و موجب میشوند تا اعضای خانواده از حیا و عفت فاصله گیرند و با انس گرفتن با چنین تصاویری، بیش از هر چیز از حجاب و پوشش خود کم بگذارند، و ارتباط و شوخی با نامحرم را امری عادی و بلکه ضروری قلمداد نمایند. وقتی انسان با چنین صحنههایی مأنوس شد، دیگر نمیتواند درک صحیحی از فلسفهی پوشیدگی در برابر نامحرم داشته باشد، و نه تنها از برقراری ارتباط عاطفی با نامحرم ابایی ندارد، بلکه آن را لازمهی زندگی، و زمینهای برای تفریح و آرامش قلبی خود میبیند!!!