تربیت کودک/ آیا باید کودک خود را در معرض گناه قرار دهیم؟!
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
آیا باید کودک خود را در معرض گناه قرار دهیم؟!
عدهای بر این باورند که علّت آلوده شدن بچّهها به گناه و فساد این است که در دوران کودکی در معرض این گناهها نبوده و اکنون که به سن بلوغ رسیدهاند حریصانه به دام گناه و آلودگی میافتند. به همین دلیل نسخهی عجیب و غریبی برای کودکان خود میپیچند. آنها میگویند کودکان خود را در معرض گناه و فساد قرار دهید تا خودشان بفهمند این کارها زشت است و نباید آنها را انجام دهند.
این افراد میگویند اجازه بدهید کودکانتان در مجالس رقص و آواز شرکت کنند و فیلمهای آنچنانی ببینند. وقتی این صحنهها را در کودکی دیدند، در واقع چشم و دلشان سیر شده و با رسیدن به سن بلوغ، دیگر هیجانی برای رسیدن به این فسادها نداشته و خود به خود از گناه به دور میافتند.
دوران کودکی، دوران آموزش معارف دینی به کودکان است. در این دوران، کودکان ما فطرتی پاک و گوشی شنوا دارند. از دیگر ویژگیهای این دوران آن است که شهوت و میل جنسی به معنای خاص ندارند و با آرامش بیشتری میتوانند راه تقوای الهی را پیدا کنند. حال اگر در تربیت دینی او کوتاهی کرده و او را در معرض این گناهها قرار دهیم، چگونه ممکن است با رسیدن به سن نوجوانی و جوانی که قوای شهوانی آنها فعال شده و در تصمیم گیری خود هم تا حدوی مستقل شدهاند، این کارها را ترک کرده و به سوی عبودین خداوند قدم بردارد!
آیا هیچ عاقلی را پیدا میکنید که کودک خود را در معرض انوع میکروبها و ویروسها قرار دهد و بگوید بگذارید خودش انتخاب کند که رعایت بهداشت است؟!
آیا هیچ عاقلی را پیدا میکنید که فرزندش را سر چاه قرار دهد و بگوید بگذار خودش بفهمد که افتادن در چاه خطرناک است یا نه؟!
همین والدینی که در مورد دین کودکان خود اینگونه رفتار میکنند، در بسیاری از کارهای دیگر فرزندشان را محدود کرده و اگر اشتباهی انجام داند به آنها تذکر میدهند.
اگر حرف رکیکی زد، بلافاصله به او تذکر میدهند.
اگر آداب معاشرت را رعایت نکرد، او را آگاه میسازند.
اگر نسبت به خودشان بیاحترامی کرد، در مقابل رفتار او جبههگیری میکنند.
این تعارض در رفتار حاکی از آن است که علّت اصلی برای پیچیدن این نوع نسخهها چیزی نیست جز بیاعتنایی نسبت به فرامین الهی و تقوای فرزندانشان!
همهی رفتارشناسها بر این باورند که در همان دوران کودکی شخصیت کودکان شکل گرفته و هر چه میبینند و میشنوند همانند نقشی که بر روی سنگ حک میشود، تا آخر عمر همراهشان خواهد بود. روی همین اساس در دین مبین اسلام آمده است که وقتی فرزندتان به دنیا آمد در گوش راستش اذان بگویید و در گوش چپش اقامه. همچنین میفرمایند: اگر پدر و مادر در حضور نوزاد خود عمل زناشویی انجام دهند و نوزاد آنها را ببیند یا اینکه صدایشان را بشنود، راه رسیدن به رستگاری را به روی فرزندشان مشکلتر کردهاند.