آیین ازدواج (8) تناسب از جهت ضریب هوشی در ازدواج
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
تناسب در ازدواج
(2) تناسب از جهت ضریب هوشی: از جهت ضریب هوشی مردم را میتوان به سه دستهی «عالی»، «متوسط» و «زیر متوسط» تقسیم کرد. یکی از علتهای دوام در بنیان خانواده تناسب زوج در میزان ضرریب هوشی است. وقتی ضریب هوشی آنها با یکدیگر متناسب نباشد، در تشخصیص مشکلات و دیگر مسائل زندگی و نیز در حل آنها با یکدرگی اختلاف نظر خواهند داشت. همچنین در بیان احساسات با یکدیگر متفاوت خواهند بود. همسر، همراه و هم فکر انسان در سفر زندگی است. پر واضح است و عدم تناسب هوشی در میان آنها موجب میشود تا نتوانند یکدیگر را درک کرده و مشکلات فراوانی فرا روی آنها خواهد بود. شخص تیز هوش همسر متوسط خود را فردی کودن و دیر فهم میداند و از اینکه او را همسر خود بداند احساس حقارت و ناخشنودی میکند. همچنین شخص کند ذهن، همسر خود را فردی متکبر و خودخواه میپندارد و گمان میکند که او نسبت به خواستههایش بیتوجه است و حال آنکه خواستههای او از طرف همسر تیز هوش خواستههایی بچهگانه و غیر منطقی است. بنابراین بهتر است که در ابتدا هر کدام از این دو گروه با شخصی که با خودشان تناسب دارد ازدواج کنند تا اینکه آرامش و کرامت نفسشان حفظ شده و یکدیگر را متهم ننمایند.
ذکر چند نکته:
1. برخی میگویند بهتر است ضریب هوشی مرد قدری بیشتر از ضریب هوشی زن باشد تا اینکه نقش محوری مرد در خانه و مدیریتش حفظ شود. این سخن ممکن است در جای خود سخن درستی باشد؛ اما هرگز بدان معنا نیست که میان آنها اختلاف فاحشی وجود داشته باشد. بلکه بهتر است که آنها از جهت ضریب هوشی نزدیک به یکدیگر باشند.
2. زن و شوهری بودند که بسیار ساده و زود باور بودند. اما چون از جهت ضریب هوشی با یکدیگر سنخیت داشتند خیلی خوب و با صمیمیت در کنار هم زندگی میکردند. حالا اگر یکی از اینها با شخصی که از جهت هوشی در حد متوسط بود ازدواج میکرد یا نمیتوانستند با یکدیگر زندگی کنند و یا اینکه زندگی را به سختی میگذراندند.
3. ضریب هوشی والدین، نقش به سزایی در میزان هوشی فرزند و نیز در تربیت او خواهد داشت. بنابراین کسی که از ضریب هوشی بالایی برخوردار است باید توجه دقیقی به ضریب هوشی همسرش هم داشته باشد.
«««مطلب قبلی مطلب اوّل مطلب بعدی»»»