شکوه و عظمت امام جواد (علیه السلام) در دو سالگی
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
محمد بن جعفر طبری در کتاب «دلائل الائمه» می نویسد:
در زمانی امام جواد (علیه السلام) کودک پانزده ماهه ای بود، دشمنان و بد خواهان مردم را به تردید انداخته بود و می گفتند ایشان فرزند امام رضا (علیه السلام) نیستند.
آن ها در زمانی که امام رضا (علیه السلام) در خراسان بود، امام جواد (علیه السلام) را از مدینه به مکه بردند تا به قیافه شناس ها نشان دهند و از آن ها بپرسند این پسر از آن کیست؟
قیافه شناس ها با دیدن چهره ی نورانی امام، محو جمال او شدند و به سجده افتادند. آن ها گفتند وای بر شما! آیا کودکی که همچون ماه درخشان است برای قیافه شناسی آورده اید؟! سوگند به خدا او جز از فرزندان امیرالمؤمنین (علیه السلام) و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیست.
در این هنگام امام جواد (علیه السلام) لب به سخن گشود و فرمود: سپاس خداوند را که ما را با دست قدرش خویش از نور خود آفرید و از میان مخلوقاتش برگزید و ما را امین بر وحی خود و بر مردم قرار داد. ای مردم! من محمد فرزند علی بن موسی الرضا، فرزند موسی بن جعفر، فرزند جعفر صادق، فرزند محمد باقر، فززند زین العابدین، فرزند حسین شهید، فرزند امیرالمؤمنین ، فرزند فاطمه ی زهرا، فرزند پیامبر اکرم هستم. آیا در نسب همچون منی شک می کنید؟!
به خدا سوگند! من به نژاد و نسب شما از پدرانتان آگاه تر هستم. سوگند به خدا من به باطن و ظاهر شما آگاه هستم و از همه ی آن ها و از تمام افکارتان و آینده ی شما آگاهی دارم. این دانشی است که خداوند متعال آن را پیش از آفرینش همه ی مخلوقات و پس از بنای آسمان ها و زمین به ما ارزانی داشته است.
به خدا سوگند اگر نبود اینکه باطل بر شما چیره گشته و غلبه بر دولت کفر است و حرکت ناباوران، مشرکان و سرکشان علیه ما است، سخنی را ابراز می کردم که پیشینیان و آیندگان در شگفت می شدند. (آنگاه امام دست مبارک خود را مقابل دهان گرفت و به خود فرمود) ای محمد! خانوش باش و سکوت کن! آن گونه که پدران تو سکوت اختیار کردند و این آیه ی شریفه را تلاوت فرمود: «فَاصْبِرْ کَما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُل»
وقتی امام از مجلس خارج می شد، مردم از عظمت و هیبت امام کوچه باز می کردند و برخی از بزرگان با دیدن جمال حضرت می فرمودند: «اللَّهُ أَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسالَتَهُ».